
Dusené hovädzie fašírky na zelenine
Jednohrncové, jednoduché jedlo. Podobné recepty tu nepochybne sú, ale myslím, že nie taký,...

Segedínsky guláš s plnenou knedľou
Doma som dostala veľkú pochvalu, tak som sa rozhodla že sa Vami podelím, aspoň na obrázku....

Býčie medailónky s cibuľovými kolieskami
Nakrájané, jemne naklepané medailónky (3 ks na porciu) osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, kečupom,...

Kurací perkelt s koreňovým petržlenom
Na vyše „dospelé kolená“ som si obľúbil jednoducho pečenú koreňovú zeleninu a zvlášť petržlen....

Perkelt z klobásy so slovenskou ryžou s mladou cuketou
Aj v ňom sa dá urobiť „ponorná skúška kvality“ s polkrajcom chleba! Doma sme ho občas varievali,...

Šampiňóny s hráškom a medvedím cesnakom
Dusené, zaujímavo korenené šampiňóny na olivovom oleji s hráškom, medvedím cesnakom a šalátom.

Výborný obed z jedného pekáča
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté...

Kura na víne, zelenine a hubách
Poznám kura na tisíc spôsobov a všetky sú dobré. Rozmýšľala som, ako ho pripraviť tak,...

Eintopf z pečienok a húb
Umytú pečeň nakrájame na kúsky a na časti olej alebo masti opečieme na cibuľkovom základe, zaprášime...

Ryba na thajský spôsob
Keď máte náhodu plné zuby vyprážaných podkovičiek a chcete k sviatkom urobiť niečo iné, exotické, ...

Gazdovské palacinky s kapustou a klobásou
Dalo by sa polemizovať o tom, či sa majú volať palacinkami, lángošom, alebo zemiakovými...

Variant morského ostrieža po sviatkoch
Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...

Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami
Zeleninu očistíme, mrkvu a kaleráb nakrájame na 1 cm hrubé hranolčeky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nadrobno.

Pivný guláš
Mäso si pokrájame na kocky a opražíme ho na rozpálenej masti. Potom ho osolíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a...

Ropa vieja z Gran Canarie
Ropa vieja (čítaj vijecha) alebo "staré prádlo" sú niečo podobné ako guláš alebo prívarok/Eintopf s vareným, ...

Slovenská ryža (orzo) s jadrovníkmi a špargľou
Tarhoňa, mrvenica, slovenská ryža (talianske orzo) ako prílohy, si v našej kuchyni už dávno...

Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.

Jablkový koláč s vlašskými orechmi
Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme...

Plnené kuracie prsia kiskoros
Kuracie prsia zbavené kože narežeme v strede nožom a naplníme kačacou pečeňou. Tú narežeme, osolíme...

Dusené kuracie stehná na víne
Kuracie stehna osolíme, poprášime mletým čiernym korením, paprikou a na rozpálenom oleji opečieme.

Husacina na červenom víne
Tieto dva velikánske husacie stehná boli u nás v pláne na Vianoce. no nejak na ne...

Špenátový hovädzí perkelt z rúry
Výborné ľahké jedlo, ktoré si pripravíte bezprácne v rúre :-) K tomu si zvolíte už len...

Letná pasta Carevič Ivánuška
Tento "maglajz" je vytvorený predovšetkým z plodov našich letných záhradiek, doplnený v jednej verzii plodmi lesa...

Barbunya pilaki
Pod týmto názvom sa skrýva jednoduché, chutné a sýte jedlo z červenej fazule. Recept mám...

Pikantné kuracie stehná
Nevedela som čo rýchle uvariť na večeru tak som si vymyslela takúto pochúťku.

Medajlóniky s pórovo-syrovou omáčkou
Kuracie prsia pokrájame na medajlóniky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Prudko...

Brokolica s kuracinkou
Chutná brokolica s kuracinkou, zjemnená maslom, ochutená cesnakom a inými dobrotami. Tip na dobrý...

Špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom
Špenát je aj napriek zboreniu mýtu o vysokom obsahu železa stále obľúbenou zeleninou v slovenských kuchyniach, ...

Hovädzie na pive s boilies
Už nejaký piatok chodím na Varechu a snažím sa prispievať najmä rybacími receptami . Tento recept...

Hermelín s hubami
Ráda experimentuji s hermelíny. Různě je plním, smažím uzavřené i otevřené. Tuhle variantu nabídl...