Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi fotorecept
Foto: palokuchki
Slivkovy lekvar a paradajka sa tu vzajomne doplnaju a davaju prijemnu chut tomuto jedlu. Recept mam od mojej priatelky, ktora ho ma este Zobraziť celý popis Slivkovy lekvar a paradajka sa tu vzajomne doplnaju a davaju prijemnu chut tomuto jedlu. Recept mam od mojej priatelky, ktora ho ma este od jej mamicky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
75 g |
|
60 ml |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
150 g nakrajane na mensie kusky |
|
250 ml |
|
80 (1/4) g (salky) |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
bazalkove pagace: | |
225 g |
|
2 KL |
|
125 ml |
|
80 ml |
|
1 ks |
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Ja som pouzila hovadzie z predneho stehna. Pokrajala som si ho na priblizne rovnake kocky velkosti 2/2cm.
-
2
Muku som si dala do misky a poobalovala som v nej vsetko maso.
-
3
Na rozohriatom oleji som maso opiekla zo vsetkych stran a odlozila som ho do misky.
-
4
V hrnci kde som opekala maso som najprv poprazila nakrajanu cibulu s roztlacenym cesnakom. Potom neskorsie som pridala sampiony, ktore som tiez poprazila.
-
5
Ked boli sampiony poprazene vlozila som maso naspat do hrnca a zaliala som ho vodou v ktorej som si pred tym rozmiesala slivkovy lekvar a worchesterovu omacku. Vsetko som posolila, okorenila a maso som dusila asi 1 1/2 hodiny. Obcas som to premiesala a este som potom pocas varenia pridala osupanu paradajku nakrajanu na mensie kusky.
-
6
Pripravila som si cesto na bazalkove pagace. Najprv som si zmiesala muku, sol a prasok do peciva. Vo vacsom pohari som si rozslahala smotanu, mlieko, vajce a nasekanu bazalku. Rozslahane mlieko som potom naliala na muku a vypracovala som z toho hladke cesto. Cesto som rozvalkala na hrubku 1cm a okruhlou formickou som povykrajovala pagace.
-
7
Udusene maso so stavou som naliala do hlbsej nadoby na pecenie. Na vrch som poukladala pagace, ktore som potrela mliekom.
-
8
Vsetko som dala este zapiect do rury na 30 minut. Tento recept je dobry pre tych, ktori maju hrniec co mozu pouzit na sporaku aj v rure. Ja taky nemam, tak som musela maso prekladat z hrnca do pekaca.
Diskusia k receptu