Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 26. marca 2011

Slivkovy lekvar a paradajka sa tu vzajomne doplnaju a davaju prijemnu chut tomuto jedlu. Recept mam od mojej priatelky, ktora ho ma este Zobraziť celý popis Slivkovy lekvar a paradajka sa tu vzajomne doplnaju a davaju prijemnu chut tomuto jedlu. Recept mam od mojej priatelky, ktora ho ma este od jej mamicky.

6
porcií
30 minút
príprava
90+30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
75 g
60 ml
2 ks
2 strúčiky
150 g nakrajane na mensie kusky
250 ml
80 (1/4) g (salky)
1 PL
1 ks
bazalkove pagace:
225 g
2 KL
125 ml
80 ml
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Ja som pouzila hovadzie z predneho stehna. Pokrajala som si ho na priblizne rovnake kocky velkosti 2/2cm.

    Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Muku som si dala do misky a poobalovala som v nej vsetko maso.

    Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozohriatom oleji som maso opiekla zo vsetkych stran a odlozila som ho do misky.

    Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V hrnci kde som opekala maso som najprv poprazila nakrajanu cibulu s roztlacenym cesnakom. Potom neskorsie som pridala sampiony, ktore som tiez poprazila.

    Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked boli sampiony poprazene vlozila som maso naspat do hrnca a zaliala som ho vodou v ktorej som si pred tym rozmiesala slivkovy lekvar a worchesterovu omacku. Vsetko som posolila, okorenila a maso som dusila asi 1 1/2 hodiny. Obcas som to premiesala a este som potom pocas varenia pridala osupanu paradajku nakrajanu na mensie kusky.

    Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravila som si cesto na bazalkove pagace. Najprv som si zmiesala muku, sol a prasok do peciva. Vo vacsom pohari som si rozslahala smotanu, mlieko, vajce a nasekanu bazalku. Rozslahane mlieko som potom naliala na muku a vypracovala som z toho hladke cesto. Cesto som rozvalkala na hrubku 1cm a okruhlou formickou som povykrajovala pagace.

    Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Udusene maso so stavou som naliala do hlbsej nadoby na pecenie. Na vrch som poukladala pagace, ktore som potrela mliekom.

    Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vsetko som dala este zapiect do rury na 30 minut. Tento recept je dobry pre tych, ktori maju hrniec co mozu pouzit na sporaku aj v rure. Ja taky nemam, tak som musela maso prekladat z hrnca do pekaca.

    Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

danculka
Dobré,,ja si tiež myslím že to k sebe pasuje,vyskúšam...
dajanca
to mäsko so slivkovým lekvárom si viem predstaviť, musí to byť skvelá kombinácia. Čo si ale neviem dosť dobre predstaviť, hoci to vidím na obrázku, sú tie pagáče... oni sa tam pečú len z jednej strany a z druhej sa varia v šťave? Alebo sa aj otáčajú? Na tom tanieri to vyzerá veľmi efektne... musím to niekedy skúsiť navariť... :-)
lyali
Necakana priloha a necakana priprava pagacov, a prave preto zaujimava. Takze uz len vyskusat!
babidka
tak toto varit budem urcite - zasa jeden dobry receptik od teba :-) V podstate je to tiez jedlo z jedneho hrnca ...tesim sa:-)
janger
No to je zaujimava priprava! Tiez by ma to zaujimalo, ako spomina @dajanca , ci to treba aj otacat, alebo su tie spodky len take varene? Receptik odkladam. Tiez som zvedava na tu chut slivkoveho lekvaru s paradajkou. Ale ked si to TY pripravovala, tak je to iste vyborne :-), ako vsetky tvoje recepty.
jody
Tak na toto sa veru tesim :-)
palokuchki
Vsetkym vam dakujem za mile komentare. @janger , tie pagace sa len ulozia na vrch a neotacaju sa. Zo spodku su prakticky uvarene a z vrchu su zapecene, chrumkave.
jerica
vynikajúce , ukladám aby som nezabudla :-)) mňam:-))
cica2
krásny a zaujimavý recept:) To musí byť dobrota...kk:)
babidka
robila som to uz opakovane a je to naozaj veeelmi dobre :-) dnes sme si zasa pochutili ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia