Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Z múky a vody pripravíme cesto. Ja ho robím v pekárničke na chlieb, program rezancové cesto. Cesto preložíme do misy a zalejeme vodou. Necháme hodinku odpočívať. Po hodine cesto hnetieme vo vode, čim sa z neho vyplaví škrob. Keď je voda príliš škrobová, vymeníme ju. Postup opakujeme kým voda nezostane číra (5-10 minút). V mise nám zostane čistý lepok. Nakrájame ho na plátky.
-
2
V hrnci privedieme do varu vodu so soľou a celým čiernym korením. Nakrájané plátky vložíme do vriacej vody a varíme cca 15 minút.
-
3
Seitanové plátky vyberieme a osušíme medzi dvoma utierkami.
-
4
Pripravíme si cesnak. Ošúpeme ho a roztlačíme v lise.
-
5
Do nádoby dáme vysušené plátky seitanu, cesnak a olivový olej. Premiešame a odložíme bokom.
-
6
Umyjeme si papriku a nakrájame ju na menšie kusy.
-
7
Plátky seitanu rozložíme do hrnca (použila som keramický) a na silnom plameni opražíme. Olej do hrnca už nepridávame.
-
8
Keď je seitan na povrchu chrumkavý,
-
9
vložíme do hrnca papriku, osolíme a zomelieme čierne korenie. Pridáme citrónový tymián. Zľahka premiešame a prikryjeme pokrievkou.
-
10
Dusíme cca 15 minút.
-
11
Ja som toto jedlo podávala bez ďalšej prílohy. Ak by som si predsa len musela niečo vybrať, bola by to zemiaková kaša.
@evusik , zvyčajne ho pripravujem podľa niektorého z čínskych receptov, teda pokrájaný na rezance. Dokonca ho chvíľu marinujem (aj keď možno zbytočne, keďže ho varím v tej ochutenej vode). Môj mäsožravec veru vôbec nezistil, že neje mäso a asi by pri tomto spôsobe úpravy na to neprišiel ani ten tvoj.
@sovka62 - prosím - akú konzistenciu pri jedení to má:)?
Dá sa pripraviť množstvo jedál- ako z kusa mäsa. Sejtan na hrášku a pod., ale veľmi chutí vyprážaný rezeň.
Skúsila som kúpiť hotový, ale nedal sa jesť. Nečudujem sa, že @micanele nechutil. Myslím, že ak ho chcú predávať určitú dobu, musia použiť nejakú chémiu a to má už inú chuť.