
Hovädzie líčka na šampiňónoch
V tomto chladnom letno počasí dobre padne mäsko na šťave, pripravila som ľahko pikantné hovädzie líčka...

Hortobágyszka pastierska kapsa
Opäť som sa v spomienkach vrátila do nádhernej krajiny na Hortobágyszku step. Pastieri stád si pripravujú...

Jelenie mäso s hruškami
Hľadala som dáky zaujímavý recept na jelenie mäso a našla som ho v kuchárskej knihe, ktorú...

Ockov šampiňónový tatarák
Ako hovorí názov mám ho od ocka. Keďže na hríby nechodíme my ho robíme zo šampiónov, ale...

Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou
Chcela som urobiť cestoviny inak, ako robievam zvyčajne

Pirohy s kapustou
Už som sa stretla s receptami na rôzne druhy pirohov, ale žiadny nebol plnení kapustou. My...

Nátierka z cukety
Toto jedlo robievam ako teplú večeru a čo zostane máme na druhý deň ako studené raňajky.....

Jelenie pliecko s tymiánom na červenom víne, na hubách s čučoriedkami
Nedávno som čakala vzácnu návštevu a čím si ho správne uctiť, bolo pre mňa neuveriteľne ťažké,...

Holúbky zapekané so smotanou
Holúbky môžu byť známe aj pod iným názvom podľa regiónov, dokonca sa pripravujú aj za našimi...

Mäsové guľky s kyslou kapustou
Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, ...

Dusený králik na zelenine so slaninovými haluškami
Králičie stehná očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Zeleninu nakrájame na...

Srnčie stehno s brusnicovo-slivkovou omáčkou
keďže počasie je také aké je tak pridávam ďalší recept/mám spomienkový receptový víkend pri počítači, 3....

Výborné celozrnné cestoviny so zeleninou
Pridávam sem recept aj ja, ktorý je veľmi chutný, zdravý, dietny a hlavne finančne nenáročný a to...

Krúpoto s hokkaido a hráškom
Milujem tekvicu, krúpky aj hrášok. Všetko som spojila v jedno, fantastické, vyskúšajte, ...

Bravčová krkovička na slanine a údenej klobáse s lečom
Nedeľný obed dnes z bravčovej krkovičky. kombinovala som ju so slaninkou, klobáskou a dusila na...

Ďurova kapusta
Prečo Ďurova neviem babka ju tak volala mám ju veľmi rád. Aj mama ju mala veľmi...

Dusené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou
Umyté mäso nakrájame na rezance, pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, vegetu a mleté čierne korenie....

Zajačie behy na smotanách à la sviečková
Konečne!!! Po viac ako osem ročnom „putovaní“ po „pravlasti“ indiánov, o ktorej spisovateľ môjho detstva, ...

Dusený maslový losos
Porcie lososa ochutíme citrónovou šťavou, soľou, bielym mletým korením, kmínom a necháme chvíľu uležať...

Brokolicovo-hlivové karí
V poslednom čase som si veľmi obľúbila karí, veľmi často ho varievam, výborné je aj...

Smažené zemiaky s kyslou kapustou
Poznám recept od rodičov, je rýchly , chutný a sýty

Ryža s kapustou - zdravá rýchlovka
Vyčítala som to zo stránky "Receptár - Z pekáča Jula Viršíka". Veľmi chutné, "ženské", ,...

Cestoviny s baklažánom
Cestoviny dáme variť. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky, ošúpeme cesnak a...

Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou
Niekedy stačí lákavá fotka na nete a hneď viete, čo variť. To bol aj môj...

Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou
Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť...

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Gazdovský guľáš :)
Najlepšia varianta guľášu, aká mojej rodinke chutí... P. S::Ospravedlňujem sa za kvalitu foto - foťáčik...

Zemiakovo-hráškové pyré s karamelizovanými kuriatkami
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť (do vody pridáme soľ)...

Španielske vtáčky bez údenín
Takto sa u nás pripravujú tzv. španielske vtáčiky odjakživa, teda bez klobásky, párky či...

Kolienka s mletým mäsom
Asi si poviete, ze toto jedlo je nieco ako co chladnicka dala. Ale vo Svajciarsku...

Halušky s kalerábom
Nezvyčajná variácia tradičného slovenského jedla, ktorú si obľúbite nielen kvôli jej chuti, ale aj jednoduchej...

Kuracia saltimbocca s opekanými zemiakmi a mrkvovým šalátom
Jednoduchý taliansky recept na prípravu kuracích pŕs obalených v parmskej šunke s citrónovým výpekom.