
Halušky s kalerábom
Nezvyčajná variácia tradičného slovenského jedla, ktorú si obľúbite nielen kvôli jej chuti, ale aj jednoduchej...

Bravčová panenka obalená v slaninke, na víne so skaramelizovanou cibuľkou
Panenku umyjeme a nakrájame na cca. 4 cm hrubé medajlonky (podľa šírky plátku slaniny). Obalíme...

Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a...

Jelenie mäso s hruškami
Hľadala som dáky zaujímavý recept na jelenie mäso a našla som ho v kuchárskej knihe, ktorú...

Hovädzie líčka na šampiňónoch
V tomto chladnom letno počasí dobre padne mäsko na šťave, pripravila som ľahko pikantné hovädzie líčka...

Pirohy s kapustou
Už som sa stretla s receptami na rôzne druhy pirohov, ale žiadny nebol plnení kapustou. My...

Kuracie mäso so špargľou v smotanovej omáčke
Tento recept vznikol kombináciou viacerých, keď som chcela pripraviť chutné jedlo zo špargle.

Rizoto trochu inak
Pri jednej návšteve mi ponúkli takéto rizoto, bolo fajnové šťavnaté a tak som sa...

Dusený králik na zelenine so slaninovými haluškami
Králičie stehná očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Zeleninu nakrájame na...

Skoro ruža
Nič zložité no efekt je zaručený. Inšpiroval som sa podobnými receptami. Ja síce rád varím,...

Holúbky zapekané so smotanou
Holúbky môžu byť známe aj pod iným názvom podľa regiónov, dokonca sa pripravujú aj za našimi...

Hortobágyszka pastierska kapsa
Opäť som sa v spomienkach vrátila do nádhernej krajiny na Hortobágyszku step. Pastieri stád si pripravujú...

Mäsové guľky s kyslou kapustou
Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, ...

Dusené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou
Umyté mäso nakrájame na rezance, pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, vegetu a mleté čierne korenie....

Hovädzí stroganov
Recept som našiel tu na Vareche a autorka je Alexdidi. Bol výborný !

Nátierka z cukety
Toto jedlo robievam ako teplú večeru a čo zostane máme na druhý deň ako studené raňajky.....

Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka
Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom....

Jelenie pliecko s tymiánom na červenom víne, na hubách s čučoriedkami
Nedávno som čakala vzácnu návštevu a čím si ho správne uctiť, bolo pre mňa neuveriteľne ťažké,...

Srnčie stehno s brusnicovo-slivkovou omáčkou
keďže počasie je také aké je tak pridávam ďalší recept/mám spomienkový receptový víkend pri počítači, 3....

Bravčová krkovička na slanine a údenej klobáse s lečom
Nedeľný obed dnes z bravčovej krkovičky. kombinovala som ju so slaninkou, klobáskou a dusila na...

Zajačie behy na smotanách à la sviečková
Konečne!!! Po viac ako osem ročnom „putovaní“ po „pravlasti“ indiánov, o ktorej spisovateľ môjho detstva, ...

Krúpoto s hokkaido a hráškom
Milujem tekvicu, krúpky aj hrášok. Všetko som spojila v jedno, fantastické, vyskúšajte, ...

Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou
Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť...

Morčacie stehno na zelenine
Morčacie stehno (príp. aj iné mäso, hovädzie je tiež výborné) nakrájame na väčšie kusy (prsia...

Kelový prívarok
Rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú oravskú slaninku, nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájané 2 strúčiky...

Dusený maslový losos
Porcie lososa ochutíme citrónovou šťavou, soľou, bielym mletým korením, kmínom a necháme chvíľu uležať...

Brokolicovo-hlivové karí
V poslednom čase som si veľmi obľúbila karí, veľmi často ho varievam, výborné je aj...

Kuracia saltimbocca s opekanými zemiakmi a mrkvovým šalátom
Jednoduchý taliansky recept na prípravu kuracích pŕs obalených v parmskej šunke s citrónovým výpekom.

Kolienka s mletým mäsom
Asi si poviete, ze toto jedlo je nieco ako co chladnicka dala. Ale vo Svajciarsku...

Ryža s kapustou - zdravá rýchlovka
Vyčítala som to zo stránky "Receptár - Z pekáča Jula Viršíka". Veľmi chutné, "ženské", ,...