Kačacie srdiečka na smotane
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 6. októbra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu rozkrájame na menšie časti, odstránime stred a dáme upiecť na 45 minút pri 180 °C.
- 2
Polovicu nasekanej cibuľky urestujeme v hrnci do sklovita. Pridáme 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, korenie, upečenú tekvicu, restujeme 5 min. a osolíme.
- 3
Ďalej pridávame ocot, sójovú omáčku, podlejeme kvapkou vody a dusíme asi 30 minút, dosladíme podľa chuti. Potom mixujeme ponorným mixérom, pričom prilievame smotanu.
- 4
V panvici urestujeme druhú časť nasekanej cibule do sklovita, pridáme umyté srdcia a restujeme. Postupne pridávame zvyšný pretlačený cesnak, soľ, a dôkladne okoreníme, najlepšie čerstvo namletým korením, podlejeme vínom a kvapkou vody.
- 5
Dusíme a podlievame vodou, kým srdiečka nezmäknú a nevytvorí sa krémová konzistencia. Farmársky chlieb nakrájame a potrieme cesnakom, uložíme na plátky nakrájaný oštiepok a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 10 minút pri 180 °C.
- 6
Do hlbšieho taniera naložíme tekvicový krém, na to srdiečka, dochutíme lyžicou kyslej smotany a dozdobíme nasekanou vňatkou, zajedáme chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu