Kačacie srdiečka na smotane

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 6. októbra 2014
Kačacie srdiečka na smotane
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
2 ks
2 kg
5 strúčikov
3 PL
1 PL
200 ml
0,5 kg
150 ml
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu rozkrájame na menšie časti, odstránime stred a dáme upiecť na 45 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Polovicu nasekanej cibuľky urestujeme v hrnci do sklovita. Pridáme 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, korenie, upečenú tekvicu, restujeme 5 min. a osolíme.

  3. 3

    Ďalej pridávame ocot, sójovú omáčku, podlejeme kvapkou vody a dusíme asi 30 minút, dosladíme podľa chuti. Potom mixujeme ponorným mixérom, pričom prilievame smotanu.

  4. 4

    V panvici urestujeme druhú časť nasekanej cibule do sklovita, pridáme umyté srdcia a restujeme. Postupne pridávame zvyšný pretlačený cesnak, soľ, a dôkladne okoreníme, najlepšie čerstvo namletým korením, podlejeme vínom a kvapkou vody.

  5. 5

    Dusíme a podlievame vodou, kým srdiečka nezmäknú a nevytvorí sa krémová konzistencia. Farmársky chlieb nakrájame a potrieme cesnakom, uložíme na plátky nakrájaný oštiepok a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 10 minút pri 180 °C.

  6. 6

    Do hlbšieho taniera naložíme tekvicový krém, na to srdiečka, dochutíme lyžicou kyslej smotany a dozdobíme nasekanou vňatkou, zajedáme chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia