Foto: ancicka
Toto mäso je dumstované vo vlastnej šťave,ale na oko je ako pečené.Je šťavnaté a veľmi chutné.Je to zdravá príprava mäsa,ked chcete zakamuflovať- oklamať oči,že Zobraziť celý popisToto mäso je dumstované vo vlastnej šťave,ale na oko je ako pečené.Je šťavnaté a veľmi chutné.Je to zdravá príprava mäsa,ked chcete zakamuflovať- oklamať oči,že je to pečené v rúre.K tomuto mäsku môžte urobiť prílohu podľa ľubovôle,či zemiaky,alebo knedle a pod.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
podľa potreby akékoľvek |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa chutí |
|
podľa chutí |
|
podľa chutí |
|
podľa chutí |
|
1 - 2 PL |
|
Postup
-
1
V mojom prípade je to krkovička,ale môžme použiť akekoľvek mäso.Meso som si vykostila a urobila dva oriešky.je som ho stiahla ihlicami,ale môže sa aj zviazať,aby sa dalo pekne krajať.je to veľmi jednoducha príprava.Mäso si osolím,okorením.t.j. aké mám a čo mi najlepšie vyhovuje.Soľou nemusíte moc šetriť,ale zasa ani nie toľko ako na šunku,tak primerane.nakonies som ho ešte dobré potrela červenou paprikou a pokvapkala vorčerstvom.To si pripripravím večer,aby sa mäsko marinovalo.zakryjem a nechám v chlade postať.
-
2
Potom ho zo všetkých strán dookola opečiem do hneda na troške masti alebo oleja.Pri opekaní pustí trocha šťavy.
-
3
Ked je mäsko opečené,tak pridám koreňovú zeleninu,podlejem vyvarom ,v mojom prípade to bolo s kostí.Podlejem len toľko ako chcem potom mäsko podávať,či so šťavičkou,alebo chcem omáčku,alebo len ku knelíku,či to už s kapustou,alebo s omáčkou.To už je na vlastnej fantázii.zakryjem a dusím na miernom ohni približne 45 min.Hovädzinu treba dlhšie.
-
4
Ja som mäsko vybrala,vývar scedila,a zeleninu som vo vývare rozmixovala a s 1 čl solamilu ešte zahustila.Bola výborna zeleninová omáčka k zemiakom.Mäsko je fantastické jemňunke , šťavnaté a na oko ako pečené.
Diskusia k receptu