NE-pečené mäsko fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 17. novembra 2013
NE-pečené mäsko (fotorecept)
Foto: ancicka

Toto mäso je dumstované vo vlastnej šťave,ale na oko je ako pečené.Je šťavnaté a veľmi chutné.Je to zdravá príprava mäsa,ked chcete zakamuflovať- oklamať oči,že Zobraziť celý popisToto mäso je dumstované vo vlastnej šťave,ale na oko je ako pečené.Je šťavnaté a veľmi chutné.Je to zdravá príprava mäsa,ked chcete zakamuflovať- oklamať oči,že je to pečené v rúre.K tomuto mäsku môžte urobiť prílohu podľa ľubovôle,či zemiaky,alebo knedle a pod.

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby akékoľvek
podľa potreby
podľa potreby
podľa chutí
podľa chutí
podľa chutí
podľa chutí
1 - 2 PL




Postup

  1. 1

    V mojom prípade je to krkovička,ale môžme použiť akekoľvek mäso.Meso som si vykostila a urobila dva oriešky.je som ho stiahla ihlicami,ale môže sa aj zviazať,aby sa dalo pekne krajať.je to veľmi jednoducha príprava.Mäso si osolím,okorením.t.j. aké mám a čo mi najlepšie vyhovuje.Soľou nemusíte moc šetriť,ale zasa ani nie toľko ako na šunku,tak primerane.nakonies som ho ešte dobré potrela červenou paprikou a pokvapkala vorčerstvom.To si pripripravím večer,aby sa mäsko marinovalo.zakryjem a nechám v chlade postať.

    NE-pečené mäsko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom ho zo všetkých strán dookola opečiem do hneda na troške masti alebo oleja.Pri opekaní pustí trocha šťavy.

    NE-pečené mäsko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked je mäsko opečené,tak pridám koreňovú zeleninu,podlejem vyvarom ,v mojom prípade to bolo s kostí.Podlejem len toľko ako chcem potom mäsko podávať,či so šťavičkou,alebo chcem omáčku,alebo len ku knelíku,či to už s kapustou,alebo s omáčkou.To už je na vlastnej fantázii.zakryjem a dusím na miernom ohni približne 45 min.Hovädzinu treba dlhšie.

    NE-pečené mäsko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som mäsko vybrala,vývar scedila,a zeleninu som vo vývare rozmixovala a s 1 čl solamilu ešte zahustila.Bola výborna zeleninová omáčka k zemiakom.Mäsko je fantastické jemňunke , šťavnaté a na oko ako pečené.

    NE-pečené mäsko (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

eviana
Tlieskam Tvojej šikovnosti milá @ancicka , aj výsledku Tvojej práce - krásne mäsko si pripravila, už na pohľad mäkkučké a šťavnaté :)
mesiar50
Krkovička je super maso.Tvoje jedlo je zaujímavé a určite aj chutné.
marienka44
@Ancicka , krasne a zdrave, kedze nie je maso pecene. Prosím, nezhorkne paprika pri opekaní masa? Vyskusam nabuduce a ukladam do KK.
lyali
Aj mne sa veľmi páči Tvoje mäsko :-) KK :-)
evanaaa
@ancicka , to mäso je v reze krásne, ani veriť sa mi nechcelo, že je to krkovička, asi sa ten tuk vydusil a zostalo len mäsko, je to dobrý spôsob úpravy, to si ho nejako poskrúcala a tak zopla? Nedalo by sa poviazať? Ale si to ukladám, zíde sa.