
Falošná tatarka 2
Je to najjednoduchšia tatarka, akú len poznám a veľmi jednoduchá- bezvaječná

Domáci ostružinový džem
Mala som trochu domácich ostružín tak som z nich uvarila jednu zaváraninovú fľaštičku džemu.

Pomarančovo-jablková ryža
Toto ma dnes napadlo-totiž mala som pripravenu koru z pomarančov-aj uvarenu raz z cukrom na kandizovanie....

Badiánový medovník
Recept som dostala od jednej pani, ktorej syn bol včelárom. Vždy som sa snažila upiecť...

Pór v cestíčku
Očistený pór pokrájame na kúsky. Uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka, obalíme v plátkoch...

Bezlepkové pletenky s mandľovými lupienkami
Kto má rád sladké raňajky, určite mu dobre padne recept na bezlepkové pletenky s mandľovými lupienkami....

Zelená kaša zemiaková
Tuto kašu ste už videli v recepte králik na červenom víne tak Vám opíšem postup výroby...

Smotanové praclíky
Múku premiešame s droždím, soľou, rascou, pridáme rastlinný tuk a olej. Vmiešame mlieko,...

Tvarohové šatôčky
Z múky, vajec a oleja vymiesime vláčne cesto a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 2 mm,...

Mandľové rožteky
Do misky dáme múku, cukor, žĺtky a maslo nakrájané na plátky. Zo všetkých surovín...

Jarná detox polievka zo stonkového zeleru
Zeler umyjeme, nakrájame a pridáme do hrnca, v ktorom máme rozohriaty olej. Vňať si...

Špagety ála Danka
Je to jednoduchý a rýchly recept, ktorý raz našla kdesi sestra a odvtedy vždy keď máme chuť...

Portugalské „pasteis de nata“ so žltým melónom
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto v tvare obdĺžnika na hrúbku asi 3 mm, zrolujeme ho do rolky, zabalíme do...

Pohánkovo-mandľové minipalacinky bez lepku
Deti palacinky milujú. Ale aj dospelí často neodolajú a pochutia si na nich. My sme pre vás pripravili ich zdravšiu miniverziu a použili sme na to našu pohánkovú múku....

Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Najprv starostlivo umyjeme jahody a nakrájame ich na drobné kúsky. Nakrájané jahody premiešame v mise s jogurtom,...

Praženica s paradajkami a feta syrom
Na podobnej praženici si pochutnávala operná speváčka Adriana Kučerová v jednej gréckej krčmičke.

Topinka s kaviárom
Idealna je snád čerstvo napečená ciabatta. Nakrojena a pretiahnutá salamandrom . Bryndza , ikura, (kaviar)

Zemiakovo-zeleninový šalát
Zemiakový šalát sa dá urobiť aj inak ako iba majonézová klasika. Jarné šaláty k tomu priam...

„Zebra koláč“ z maslových sušienok
V jednom hrnci necháme zohriať mlieko a doň vsypeme cukor. Necháme ho roztopiť za občasného miešania...

Banánové vafle s ovsenými vločkami
Na raňajky, desiatu či ako ľahký poobedný dezert, tieto jednoduché vafle v zdravšej verzii vám...

Kuřecí krém s mrkvovými nudličkami na másle
Vařit pečlivě, nepospíchat a pak polévka chutná slavnostně .

Imitovaná želví vejce - vložka do rybí polévky
Recept pochází z Vaňhovy Rybí kuchyně.

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

Cukety so zeleninovou plnkou
manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce

Pstruh v chlebovom kabáte
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....

Prečistené maslo
Takto maslo pripravovalo už veľmi dávno. Malo to ale dva dôvody. V prvom rade, ...

Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou
Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...