Pepperkaker

sestricka126 - fotkasestricka126, 17. mája 2012

Tieto koláčiky sú v Nórsku najobľubenejšie vo vianočnom čase.Ľudia ich nielen nakupujú vo veľkom ale ich aj doma vypekajú.Bez týchto koláčik by v Nórsku Zobraziť celý popisTieto koláčiky sú v Nórsku najobľubenejšie vo vianočnom čase.Ľudia ich nielen nakupujú vo veľkom ale ich aj doma vypekajú.Bez týchto koláčik by v Nórsku ani Vianoce neboli...dufam že si tak isto na nich aj vy pochutnáte...

15 minút
príprava

Suroviny

150 g
1 dl
2 dl
1 dl
2 KL
1/2 KL
1/2 KL
1/2 KL
450 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Zohriať maslo a nechať rozpustiť sirup+cukor.Keď je to všetko rozpustené primiešavať ostatné suroviny.Vymiešať môzte aj v pekárničke.Cesto necháme v chladničke 24hod..Potom cesto vyvaľkáme na 2-4mm hrubku a vykrajujeme.Pečieme pri 175C presne 10minút.

Diskusia k receptu

radulienka
Aj keď sú Vianoce už dávno za nami, tie ďalšie prídu určite, snáď budú tie koláčiky chutiť aj v lete, vyskúšam...
zdezda
keďže sú so zázvorom, určite sú chutné :-), vyskúšam ich aj ja
martamm
Upečiem Tvoje koláčiky, tiež mi podľa surovín pripomínajú tie z Ikea...
viera1
@evanaaa ,ja by som to nahradila fruktózou.Sú to 20 gr. balenia,v obchodoch to majú pri vanilínovom a škoricovom cukre.Je tam aj recept na perník,je vhodný aj pre diabetikov (nespôsobuje prudký vzostup glykémie -to čítam).Skúsila by som to rozpustiť v malom množstve vody (0,05 l) a zvariť na sirup.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia