Malakoff - nepečená mandľová torta fotorecept
Obľúbený dezert u našich západných susedov. Viete ju spraviť úplne bezlepkovú - stačí kúpiť bezlepkové piškóty.
Zdroj: Kuchyňa Lidla
porcií
príprava
Suroviny
| Mandľový krém: | |
| 5 ks |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 220 g mleté |
|
| 20 ml |
|
| 250 ml |
|
| Šľahačkový krém: | |
| 500 ml |
|
| 40 g |
|
| Okrem toho: | |
| 400 g |
|
| 200 ml |
|
| 20 ml |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Mandľový krém: Vo vodnom kúpeli ručne vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do hustej svetlej peny. Potom ju preložíme do mixéra a šľaháme, kým vychladne. V druhej miske vyšľaháme maslo so zvyšným cukrom. Obe peny spojíme. Postupne primiešame mleté mandle. Prilejeme rum a smotanu na šľahanie.
- 2
Dno formy (priemer 24 cm) vystelieme potravinárskou fóliou, aby sa spodok formy dával ľahšie dole. Na dno formy poukladáme vrstvu piškót. Aby lepšie zmäkli, pokvapkáme ich trochou zmesi mlieka a rumu. Potom pridáme vrstvu krému. Postup zopakujeme a ukončíme poslednou vrstvou krému. Tortu dáme stuhnúť do chladničky ideálne cez noc.
- 3
Šľahačkový krém: Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Stuhnutú tortu po bokoch uvoľníme z formy. Na vrch položíme tortový stojan alebo tanier a tortu naň preklopíme. Opatrne zložíme aj dno formy. Vrch aj boky torty potrieme krémom (časť krému si odložíme na záverečné zdobenie).
- 4
Celú tortu posypeme mandľovými lupienkami, ktoré sme asi 2 minúty na sucho opekali na panvici. Zvyšný šľahačkový krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme na vrch torty do tvaru ružičiek. Ružičky ešte posypeme zvyšným lupienkami a môžeme podávať.
- 5
V reze vyzerá tortička takto:
- 2









Sorry toto inam:-))
V pohode:-)
Kuku je dnes nebezpečná, plní úkoly na 1000% !