Keďže je vraj zdravá, tak sa ju snažím jesť, ale tento recept je dokonca aj chutný :)
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Brokolicu nevarím, ale dám zovrieť vodu, osolím a keď vrie, dám rozobratú brokolicu, prikryjem a nechám stáť asi 4 minúty, scedím. Dáme variť očistené zemiaky do osolenej vody.
- 2
Sparenú brokolicu uložíme na pekáč tesne vedľa seba. Na panvicu dáme maslo, pokrájanú cibuľu a popražíme do sklovita, polovicu vyberieme a zvyšok dopražíme dočervena, vyberieme, odložíme, sklovitú vrátime späť, pridáme posekaný cesnak, trochu popražíme, zalejeme šľahačkou a povaríme. Syr nakrájame na kocky /ja som mala Goudu/, vsypeme do omáčky a necháme rozpustiť, miešame. Podľa chuti posolíme, okoreníme čiernym korením, štipkou muškátového kvetu. Môžeme pridať akúkoľvek šunku nakrájanú na malé kocôčky, ale nie je podmienkou. Touto omáčkou polejeme brokolicu, posypeme dobre strúhankou a dáme ešte zo tri plátky masla.
- 3
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 15-20 minút, až je strúhanka opálená do hneda :).
- 4
Medzitým sa nám zemiačky uvarili, tak ich scedíme, roztlačíme a tú odloženú hnedú cibuľku dáme do nich.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ani mne brokolica obzvlášť nechutí, tiež hľadám niečo, ako by mi chutila...
páči sa mi postup sparenia, asi by som ju jedol iba tak s holandskou omáčkou...tiež mastnou