Závin s dulami, jablkami a aróniou
Foto: paul1
Plody arónie obsahujú vitamíny A, C, P, PP, B2, B9, E a množstvo minerálnych látok. Plody dule obsahujú vitamín C a množstvo minerálnych látok, hlavne Zobraziť celý popisPlody arónie obsahujú vitamíny A, C, P, PP, B2, B9, E a množstvo minerálnych látok. Plody dule obsahujú vitamín C a množstvo minerálnych látok, hlavne draslík, fosfor, horčík, vápnik, meď, železo atď.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká umyjeme, olúpeme, rozšvrtíme, odstránime jadrovníky, nastrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme šťavu. Dule umyjeme, olúpeme, rozštvrtíme, vykôstkujeme a tiež nastrúhame. Pridáme cukor, škoricu a bobuľky arónie, každú mierne roztlačíme. Premiešame a všetko necháme uležať, aby sa cukor vsiakol.
- 2
Pláty lístkového cesta rozmrazíme a každý vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Posypeme strúhankou. Do stredu dáme ovocnú zmes a rovnomerne rozotrieme. Ohneme konce cesta, aby šťava nevytiekla. Potom okraje cesta preložíme cez náplň a zlepíme rozšľahaným vajíčkom. Preložíme na plech, ktorý sme predtým pokvapkali studenou vodou.
- 3
Povrch závinu potrieme vajíčkom a poprepichujeme vidličkou, aby závin pri pečení nepraskol. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C, po chvíli stlmíme na 180 °C a pečieme 20 až 30 minút (do zlatista).
Tiež závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Poučila som sa. Na jar ju prikryjem sieťkou. Veľmi sa teším na Tvoju štrúdľu.
My dule zavarame na kompot, akurat je s nimi dost roboty, lebo su tvrde. Kompot je vsak vyborny, skuste.
Dobrý deň, skúste dať do vyhledávača: maso s kdoulemi
je tam kopa receptov. Zdraví Pavel