Banánová žížalka

alexdidi - fotkaalexdidi, 25. septembra 2010
Banánová žížalka
Foto: alexdidi

Môj 12 ročný vnuk bol u mňa, lebo bol chorý. Keď už mu bolo lepšie, mal chuť na čokoládu, a keďže čakať na zhotovenie Zobraziť celý popisMôj 12 ročný vnuk bol u mňa, lebo bol chorý. Keď už mu bolo lepšie, mal chuť na čokoládu, a keďže čakať na zhotovenie pohára Banán v čokoláde mu bolo pridlho, navrhla som mu túto rýchlu verziu. A mala veľký úspech. Ponúkla som mu teda tento dezertík ako Banánovú žížalku. Ten český názov sa mu veľmi zapáčil, tak ho aj uvádzam pod týmto názvom.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2 ks
100 g
200 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Banány rozrežeme po dlĺžke a uložíme na dezertné tanieriky.

  2. 2

    Nad parou rozpustíme polámanú čokoládu. Prilejeme smotanu, zohrejeme a dobre vymiešame.

  3. 3

    Po miernom vychladnutí prelejeme banány.

  4. 4

    Šľahačku vymiešamee do tuha a pomocou ozdobnej trubičky nastriekame na čokoládové banány.

Diskusia k receptu

marikasu
perfektný rýchly dezertík, určite vyskúšam hneď zajtra :-))
jerica
To by som si aj ja dala , len čo tá moja polovička "cukrová" , určite keď budú u nás deti spravím , rýchlo a chutné. :-)
egreska
ako bleskovka vyborne aj toto,ale banan skaramelizovaný na masle nema chybu,ja by som si radšej počkala :-))
remcula
Tak jednoduché a krásné. Už vím, co nahonem, když někdo příjde nečekaně. Ćokoládu na vaření mám většinou vždy po ruce a šlehačku ve spreji taky.
olusinka
Stary dobry a relativne zdravy receptik, lepsie ako vselijake chemicke cukriky (ak je pouzita kvalitna cokolada a slahacka )
knihomolka
my sme to doma robievali tak, ze sme dali namiesto cokolady nutelu a na to slahacku v spraji. takto si to potom mohol urobit kazdy, aj moj maly bracek
jarkulienka
Moja mamina to niekedy veľmi dávno robievala /pred 45 rokmi/, keď zostali mákké, prezreté banány. Len v čokoláde, bez šľahačky. Keď bola oslava, tak aj s doma uvarenou šľahačkou. Vďaka za pripomenutie, keď príde vnučka z Prahy, spravím.
coldbery
Niet na tom čo pokaziť...vynikajúce a chutné...:-)))
bozulka
Volakedy som to robievala deťom.Teraz to robím pre manžela veľmi často.On má rád sladké, len v poslednom čase som si to inovovala-banán nakrájam na kolieska /niekedy aj dva/ používam banány také dobre vyzreté s hnedými bodkami, ktoré by sa už pomaly vyhodili,polejem čokoládou,posypem drvenými orechami a hotovo.Šlahačku už tak nemusíme a sprejovú nemáme radi.Dezertík vhodný aj pre návštevy.
klaura
výborné, jednoduché a rýchle ... ďakujem za dobrý tip :)
babav
Niet nad dobru a vynachadzavu babicku ! ;-)
margaretkali
robila som to ale banany som flambovala poliala cokoladou a nastriekala slahackou a este trosku postruhala cokoladu bolo to fajn a rychle
margaretkali
robila som to ale banany som flambovala poliala cokoladou a nastriekala slahackou a este trosku postruhala cokoladu bolo to fajn a rychle
zdenkab
Vďaka, pripomenuli ste mi detstvo a lahodnú chuť tohto dezertu. Nejedla som to už 20 rokov, bola by som aj zabudla. Nasledujúci víkend ho budem servírovať svojej rodinke na spoločnom posedení. Ešte raz vďaka za inšpiráciu.
marikafil
ale fuj, že šľahačka v spreji:-( - to nie je žiadna šľahačka, len nejaký umelý produkt, odhadujem že z ropy - deťom by som ho rozhodne nedávala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia