Nepečený smotanový dezert
Foto: vlastadorisa
V lete sa hodia rýchlovky v podobe smotanových a jogurtových dezertov s ovocím.
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Formu na dezert vystelieme potravinárskou fóliou.
- 2
Sirup rozriedime vodou, v nej budeme namáčať piškóty a ukladať do formy.
- 3
Pripravíme si krém - kyslé smotany a jogurty zmiešame s vanilkovým cukrom.
- 4
Jahody vidličkou popučené zmiešame s cukrom.
- 5
Na piškótový vrstvu dáme smotanový krém, navrstvíme jahodovú plnku, tieto vrstvy opakujeme, pokiaľ máme suroviny. Končíme smotanovou vrstvou. Dezertu dáme zachladiť a podávame ho najlepšie na druhý deň.
- 6
Pred podávaním vrch dezertu posypeme kakaom.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Presne tak, niekedy ich ani ja nenamáčam, ale skúsila som. Ďakujem