Smotanový dezert
Smotanový dezert

Nepečený smotanový dezert

vlastadorisa - fotkavlastadorisa, 15. októbra 2024

V lete sa hodia rýchlovky v podobe smotanových a jogurtových dezertov s ovocím.

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

1 veľké balenie
3 tégliky
2 tégliky
300 g
2 bal.
1 dl
1 dl
1 hrsť
2 PL (alebo čokoláda)




Postup

  1. 1

    Formu na dezert vystelieme potravinárskou fóliou.

  2. 2

    Sirup rozriedime vodou, v nej budeme namáčať piškóty a ukladať do formy.

  3. 3

    Pripravíme si krém - kyslé smotany a jogurty zmiešame s vanilkovým cukrom.

  4. 4

    Jahody vidličkou popučené zmiešame s cukrom.

  5. 5

    Na piškótový vrstvu dáme smotanový krém, navrstvíme jahodovú plnku, tieto vrstvy opakujeme, pokiaľ máme suroviny. Končíme smotanovou vrstvou. Dezertu dáme zachladiť a podávame ho najlepšie na druhý deň.

  6. 6

    Pred podávaním vrch dezertu posypeme kakaom.

Diskusia k receptu

farbuska
Presne! super na horúce letné dni. Takéto piškótovo-smotanové dezerty som v lete zvykla robievať... keď boli deti aj objem pása a bokov menšie. :) Piškóty som nenamáčala, zvykli dostatočne nasiaknuť vlhkosťou zo smotany alebo jogurtu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia