Jablčník

anovi - bez fotkyanovi, 29. augusta 2012
Jablčník
Foto: anovi

Pretože sa jeseň sa už hlási o slovo, zasielam Vám recept na typický jesenný obľúbený jablčník, ktorý jedia aj oči!

30
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
150 g
250 g
1/2
1 kg
1
1 PL
150 g
1  malé
  (zaliate vriacou vodou)




Postup

  1. 1

    1. z múky, tuku, vajca, PRDP, cukru vypracujeme cesto, ktoré dámu oddýchnuť do chladničky 2. nastrúhame jablká, vyžmýkame z nich štavu, posypeme škoricou, pridáme vanilkový cukor a kr.cukor, umyté hrozienka a dáme udusiť. 3. po vychladnutí jablk vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme na 2 časti. 4. jednu časť rozvaľkáme a dáme na na plech, popicháme vidličkou, 5. na cesto rozložíme vychladnutú plnku z uvarených jablk s hrozienkami, 6. z druhej vyvaľkanej časti vykrajujeme radlíkom podľa fantázie motívy (napr, košík a jesenné lístie) 7. dáme upiecť, po upečení prípadne pocukrujeme, dobrú chuť!

Diskusia k receptu

tiginko
nehnevaj sa, ale podobných jablčníkov je tu more a iste je rovnako dobrý. Možno by si zaujala fotkou, keď hovoríš o jedení aj očami....
anykama
Je pravda ,že jablkových koláčikov je vela,napriek tomu sú všetky vynikajúce.
evanaaa
je to asi ako jablkové pité, to je môj obľúbený koláčik, aj s orechami navrchu, no aj bez.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia