
Veľkonočné praclíky
Do preosiatej múky pridáme rozpustený tuk, žĺtok, vlažné mlieko a kvások pripravený z droždia, ...

Pohronské posúchy
Zemiaky si uvaríme v šupke a postrúhame alebo pretlačíme. Pridáme múku, soľ, žltok a vypracujeme...

Oplátková saláma
Zvýšili sa vám tortové oplátky a neviete, čo s nimi? Vyskúšajte túto nepečenú sladkú salámu....

Sladké mámenie
V mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme kakao, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva...

Káva po kozácku
S ohledem na sílu použitých surovin, které osvěžují nejen tělo, ale i ducha. ...

Krémová kokosová polievka šmahnutá smerom do Thajska
Komlexné vrstvy chutí a pritom úplne jednoduchý postup, všetko postavené na základoch z mrkvy a voňavých...

Gulášová polievka s mrazenou zeleninkou
Karé nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme olej, nakrájanú cibuľku, gulášové korenie, opečieme a dusíme do...

Plnená paprika po viedensky
Chcem sa s vami podeliť o môj kulinársky zážitok z Viedne.

Super rožky
Tento recept mam od mojej kamaratky Moniky a pripravujem ho skoro stále, pretože nema chybu, no skuste...

Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami
V lese som našiel po prvýkrát smrčkovce, tak toto mi prišlo ako vhodné využitie. (recept je...

Ovocné sushi maky
Ryžu si premiejeme pod tečucou vodou . Dame do hrnca spolu z mliekom a smotanou , ...

Chrumkavé pliecko
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme...

Bezlepkové lokše s makom a so slivkovým lekvárom
Ako sa vraví - domáce sú domáce. Aj lokše. Chcete mať aj vy možnosť pripraviť si zemiakové domáce lokše a bez lepku? Máme pre vás riešenie....

Naša bábovka
Maslo izbovej teploty vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridávame žĺtky po jednom a zakaždým dobre...

Pikantná nátierka
Pečené prerastené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme...

Cigánske krúpy
Nevedela som čo uvariť, no mala som chuť na krúpky ale nemala som údené mäso tak...

Sušienky „Brutti ma buoni“
Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...

Husacie prsia s kyslou kapustou a datľami
Datle nasekáme, zalejeme vínom a necháme prejsť varom. Cibuľu olúpeme, nakrájame a spolu s...

Kuracia pečeň s drienkovicou a restovaným ananásom
Labužníci, gurmáni a ostatní „pôžitkári“ mi určite dajú za pravdu, že vhodnou ovocnou prílohou je...

Muffiny zo staršieho chleba
Chlieb nakrájame na menšie kocky. Mladú cibuľku nakrájame na tenké kolieska, slaninu na kocky a...

Letná stredomorská kreácia
Tento recept je určený hlavne pre zdravie, jedlo je ľahké a dobre padne ...

Hroznovo-pomarančové rezy s lekvárom zo zelených paradajok
Náš víkendový zákusok v podobe rôzneho chutného ovocia v kombináciii s lekvárom zo zelených paradajok, ktorý...

Ázijský rezancový šalát do krabičky
Pripravte si do práce na obed tento chutný šalát....

Zátišie z medovo - mrkvových muffinov
Neviem presne, kde som k tomuto receptu prišla, ale niekde medzi prácou a padla ((:...

Nátierka z pečenej mrkvy s gréckym jogurtom
Tepelne spracovaná mrkva má jemnú, ľahko sladkastú chuť. Hustý grécky jogurt jej dodá svieži nádych....

Šalát z kuracích pŕs s estragónom
Je to exotické, jednoduché, ľahké jedlo. Ako ľahký obed, alebo večera je vynikajúce....

Josta lekvár s jablkami
Josta je kríženec čiernej ríbezle a egreša. Je plná vitamínov, určite poteší v zimných mesiacoch....

Fazuľové karbonátky
Namočenú fazuľu uvaríme domäkka. Potom ju rozmixujeme na kašu, zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, vajcom...