porcie
príprava
Postup
-
1
Elektrickým šľahačom si vymiešame žĺtky a cukor. Vznikne nám hustý, ale ľahký a nadýchaný krém.
- 2
V inej čistej miske ušľaháme z bielkov tuhý sneh. K dobrému výsledku nám môže pomôcť pár zrniek soli. Do vymiešaných žĺtkov s cukrom vmiešame mascarpone a potom stierkou sneh.
- 3
Piškóty naukladáme tesne vedľa seba do plochej misy. Pomocou lyžičky ich zakvapkáme kávou a rumom. Pozor, aby piškóty neutopili, rýchlo by navlhli a premenili sa na kašu.
- 4
Posledný krok k tiramisu je už úplne jednoduchý. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, posypeme polovicou nastrúhanej čokolády a tiež o trochu viac ako polovicou kakaa. A ešte raz: piškóty pokvapkané rumom a kávou, krém a stop. Tiramisu sa potrebuje aspoň 12 hodín chladiť. Až potom ho poprášime zvyšným kakao, čokoládou a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
..cukor hnedy len 2 PL a kakao len raz na koniec.. :)