Vyprážané jablká
Vyprážané jablká

Vyprážané jablká s grilážou

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 13. mája 2021
Vyprážané jablká s grilážou
Foto: Archív Nebíčko v papuľke
30 minút
príprava

Suroviny

4 ks
 (na posypanie)
1 hrnček
Griláž:
5 PL
1/2 PL
 (nelúpané)
Cestíčko:
4 PL
1 ks
podľa potreby
1/2 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Na panvicu dáme cukor, necháme ho rozpustiť na karamel. Do karamelu pridáme pol lyžice masla, lieskové oriešky a zamiešame. Zmes vylejeme na papier na pečenie a necháme stvrdnúť. Potom zabalíme do utierky a tĺčikom rozbijeme nadrobno.

  2. 2

    V mise vymiešame múku s vajcom, mliekom, cukrom a so štipkou soli do hladka. Prilejeme sekt a zamiešame.

  3. 3

    .Jablká nakrájame na mesiačiky, obalíme ich v pripravenom cestíčku a hneď vložíme do rozpáleného oleja na panvici. Vyprážame zo všetkých strán. Servírujeme posypané práškovým cukrom, grilážou a poliate kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

gastrohobby
Chcem sa spýtať: koľko toho sektu? Môžem pomer 1:1 s tým mliekom? Či je to veľa?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia