Vyprážané jablká s grilážou
Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 13. mája 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 13. mája 2021

Foto: Archív Nebíčko v papuľke
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 4 ks |
|
| (na posypanie) |
|
| 1 hrnček |
|
|
|
|
| Griláž: | |
| 5 PL |
|
| 1/2 PL |
|
| (nelúpané) |
|
| Cestíčko: | |
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| podľa potreby |
|
| 1/2 PL |
|
| štipka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na panvicu dáme cukor, necháme ho rozpustiť na karamel. Do karamelu pridáme pol lyžice masla, lieskové oriešky a zamiešame. Zmes vylejeme na papier na pečenie a necháme stvrdnúť. Potom zabalíme do utierky a tĺčikom rozbijeme nadrobno.
- 2
V mise vymiešame múku s vajcom, mliekom, cukrom a so štipkou soli do hladka. Prilejeme sekt a zamiešame.
- 3
.Jablká nakrájame na mesiačiky, obalíme ich v pripravenom cestíčku a hneď vložíme do rozpáleného oleja na panvici. Vyprážame zo všetkých strán. Servírujeme posypané práškovým cukrom, grilážou a poliate kyslou smotanou.
Tiež vyprážané jablká:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu