
Hríbové knedličky s gorgonzolou
Žemle pokrájame na tenšie plátky, osolíme a okoreníme a zalejeme horúcim mliekom. Huby pokrájame na...

Bezlepkové lokše s makom a so slivkovým lekvárom
Ako sa vraví - domáce sú domáce. Aj lokše. Chcete mať aj vy možnosť pripraviť si zemiakové domáce lokše a bez lepku? Máme pre vás riešenie....

Morské špagety
Tieto čierne špagety sú u nás dostať suché, ale ja si ich niekedy vyrábam sama...

Rybacia kyselica
Je to polievka z rybacích zavináčov, ktorá môže slúžiť ako liek po kocovine ešte teplá, alebo na studeno v horúcich dňoch na osvieženie....

Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením...

Pečienka s tofu a lečom
Mala som kúpenú pečienku a chcela som urobiť niečo rýchle. Čas varenia je len odhadom, ...

Naša bábovka
Maslo izbovej teploty vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridávame žĺtky po jednom a zakaždým dobre...

Pochúťka z kukurice
Drobné očistené šúľky kukurice uložíme na misu, osolíme a 24 hodín necháme stáť. Potom ich...

Minestrone s kvetovou špičkou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi...

Bravčové s pečenou cibuľou
Bravčové mäso pokrájame na plátky, posolíme a okoreníme. Necháme odležať 15 minút na chladnom mieste. Potom mäso...

Lahodná domáca fit majonéza
Lahodná domáca fit majonéza. Priprav si ju so mnou úplne bez oleja a bez laktózy a...

Zemiakovo-kukurično-špenátové tortičky
Potrebovala som k obedu slávnostnejšiu prílohu ako obyčajné zemiaky, postrúhala som zemiaky na hrubo a zmiešala...

Sušienky „Brutti ma buoni“
Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...

Kapusta so zemiakmi v roládovom objatí
Zemiaky nastrúhame a pridáme oškvarky, mlieko, vajcia, strúhanku, cesnak a nakrájanú cibuľu...

Oberačkový mäsový batôžtek
Údené koleno aj so žemľami (môžeme ju najprv namočiť v mlieku) pomelieme a zamiešame (spracujeme) s bešamelovou...

Kráľovské krevety s crispi šalátom
Tuto kombináciu som si vymyslela sama... bola to delikatesa... bolo to take skvele, že som nestihla...

Snídaňové kynuté pečivo
Do mísy rozdrobíme droždí nebo nasypeme sušené, přidáme lžičku cukru, 3 lžíce mouky a trochu...

Fašírkový kolotoč
Už dávno uvažujem, ako použiť tento zvláštne formovaný patizon. dnes som ho použila... urobila som...

Opekaná ryža čahan a domáce tradičné onigiri
„Japonci mi vravia, že som viac Japonka ako oni, " tvrdí Denisa Cabadaj Ogino, ktorá v TV...

Môj ovocný šalát
Ja pripravujem z ovocia ktoré mám uskladnené v mraziaku+ čerstvé ovocíčko. Tento krát som mala pripravené ovocie...

Ryba v šafráne
Tento recept som si jednoducho vymyslela :-). Nevedela som, čo budem variť, ale chcela...

Plnená paprika
Paradajky uvaríme. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a...

Čučoriedkové rezy s bielou čokoládou a kyslou smotanou
Vynikajúci zákusok od víťaza štvrtej série cukrárskej šou Pečie celé Slovensko, Pavla Nikova.

Bylinkovo– reďkovková nátierka
Vajcia olúpeme a nasekáme nadrobno, reďkovky umyjeme a nastrúhame nahrubo.

Indický kečup
Jablká upečieme nasucho, vychladnuté očistíme, pokvapkáme šťavou z červenej repy, pridáme ocot, prelisovaný...

Tvarohové knedličky
V lete, kedˇje v záhrade rôzne ovocie ako maliny, jahody, slivky marhule robievam pomerne často knedličky zo...

Muffinové prekvapenie
Dva mafinové plechy s 12 priehlbinami vystlieme papierovými košíčkami. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Vo...

Sweety bagetka
V minulosti som vyvíjal pre jednu spoločnosť produkty studenej kuchyne... jednou z požiadaviek bol aj...

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny
Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...