Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokoládovo-kokosový koláč bez lepku

novalim - fotkanovalim, dnes 15:00. Komerčný recept.
Čokoládovo-kokosový koláč bez lepku
Foto: novalim

Čokoládovo-kokosový koláč si môžete upiecť vždy, keď vám ostanú obschnuté koláče bez plnky. Buď drobné pečivo alebo nezjedená bábovka, či koláč na plech. Zobraziť celý popisČokoládovo-kokosový koláč si môžete upiecť vždy, keď vám ostanú obschnuté koláče bez plnky. Buď drobné pečivo alebo nezjedená bábovka, či koláč na plech. My sme takto šikovným spôsobom spracovali zabudnuté koláčiky zo sviatkov a vyšiel z toho skvelý šťavnatý čokoládovo kokosový koláč, za ktorým sa len tak zaprášilo. Recept je jednoduchý a potrebujete naň – okrem obschnutých koláčov – len zopár surovín, ktoré máte s veľkou pravdepodobnosťou doma.
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g staršie, rozmrvené (napr. suché vianočné pečivo, piškótové alebo trené korpusy, bábovka a pod.)
1 ČL
3 PL
3 ks
75 g
100 g roztopená
Na polevu:
50 g
1 ČL (alebo tuk do polevy)
Na ozdobenie:
 (hobliny alebo strúhaný)
Na vysypanie formy:




Postup

  1. 1

    Staršie koláče bez plnky rozmrvíme na jemnú mrveničku bez hrudiek. Prisypeme k nim kypriaci prášok a 3 polievkové lyžice strúhaného kokosu. Sypké prísady lyžicou premiešame.

  2. 2

    V osobitnej malej miske rozšľaháme tri celé vajíčka a potom k nim pridáme pol deci oleja a všetko spolu dobre premiešame. Nad parou roztopíme horkú čokoládu.

  3. 3

    Teraz do sypkých prísad pridáme vajíčkovo-olejovú zmes a aj roztopenú čokoládu. Metličkou alebo varechou všetko spolu riadne premiešame. Menšiu tortovú formu (s priemerom 20 cm) vytrieme tukom a vysypeme bezgluténovou múkou. Dáme do nej pripravenú hustú zmes a špachtičkou uhladíme povrch.

  4. 4

    Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút, kým je na povrchu na dotyk pružný. Vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Medzitým roztopíme 50 g horkej čokolády a za lyžičku masla (alebo tuku do polevy) a spolu všetko dobre rozmiešame. Čokoládovú polevu potom nalejeme na povrch koláča a napokon ho ešte posypeme kokosovými hoblinami (ak nemáme, môžeme použiť strúhaný kokos) a rozmrvenými lyofilizovanými malinami. Podávame s kopčekom vyšľahanej šľahačky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia