Prasiatka plnené čokoládou, orechmi a ovocím

Boris Markovič
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 1. februára 2015
Prasiatka plnené čokoládou, orechmi a ovocím
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
75 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 ml vlazné
60 g
60
1 ks
40 g
 na potretie
Plnka:
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrojíme 28 koliesok s priemerom 8 cm a 14 koliesok s priemerom 4 cm. Na polovicu väčšieho kolieska dáme plnku, okraje natrieme rozšľahaným vajíčkom, prikryjeme druhým kolieskom a okraje spojíme.

  2. 2

    Do malých koliesok vykrojíme dva malé otvory na rypáčik a zo zvyšku cesta vymodelujeme uši (malé trojuholníčky). Rypáčiky a uši prilepíme pomocou rozšľahaného vajíčka. Prasiatka uložíme na vymastený plech, potrieme zvyškom rozšľahaného vajíčka a necháme na plechu ešte 15 minút kysnúť. Potom prasiatka vložíme do vyhriatej rúry na 180–190°C a upečieme doružova. Vychladnutým prasiatkam namaľujeme bielou a tmavou čokoládou oči a necháme zaschnúť.

  3. 3

    Plnka: Čokoládu rozpustíme, pridáme posekané vlašské orechy, kandizované ovocie a spojíme slivkovým lekvárom. Dobre premiešame a plnkou naplníme cesto.

Diskusia k receptu

micanela
nadherne - v hoteli sme boli cez Vianoce a uprimne odporucam /nielen kvoli kuchyni/
evanaaa
Chutné, dobré.....zaujímavé, len tie očká asi nemajú z čokolády, ako je v recepte. Tiež sú to vykrojené kolieska, takže ich bude treba viac, alebo sa pohrať a vytvoriť si ich podľa svojej fantázie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia