Prasiatka plnené čokoládou, orechmi a ovocím
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 1. februára 2015
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrojíme 28 koliesok s priemerom 8 cm a 14 koliesok s priemerom 4 cm. Na polovicu väčšieho kolieska dáme plnku, okraje natrieme rozšľahaným vajíčkom, prikryjeme druhým kolieskom a okraje spojíme.
- 2
Do malých koliesok vykrojíme dva malé otvory na rypáčik a zo zvyšku cesta vymodelujeme uši (malé trojuholníčky). Rypáčiky a uši prilepíme pomocou rozšľahaného vajíčka. Prasiatka uložíme na vymastený plech, potrieme zvyškom rozšľahaného vajíčka a necháme na plechu ešte 15 minút kysnúť. Potom prasiatka vložíme do vyhriatej rúry na 180–190°C a upečieme doružova. Vychladnutým prasiatkam namaľujeme bielou a tmavou čokoládou oči a necháme zaschnúť.
- 3
Plnka: Čokoládu rozpustíme, pridáme posekané vlašské orechy, kandizované ovocie a spojíme slivkovým lekvárom. Dobre premiešame a plnkou naplníme cesto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu