Čokoládové srdiečka s kapučínom
Magdaléna Paulíková
Prievidza, 16. novembra 2009
Prievidza, 16. novembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
12-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku preosejeme na dosku, pridáme do nej žĺtok, maslo nakrájané na kúsky, cukor, čokoládové hobliny, vanilkový cukor, kapucíno v prášku a vypracujeme rýchlo hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme 60 minút odpočinúť v chladničke.
- 2
Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme asi 1 cm hrubý plát a vykrajujeme z neho srdiečka. Tie dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 12 – 15 minút. Upečené srdiečka vyberieme a necháme vychladnúť.
- 3
Nad parou zohrejeme kakaovú polevu a namáčame do nej polovice srdiečok. Polevu necháme stuhnúť a srdiečka zľahka posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu