Čokoládové srdiečka s kapučínom

Magdaléna Paulíková
Prievidza, 16. novembra 2009
Čokoládové srdiečka s kapučínom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
125 g
75 g
50 g
1 balíček
10 ml




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme na dosku, pridáme do nej žĺtok, maslo nakrájané na kúsky, cukor, čokoládové hobliny, vanilkový cukor, kapucíno v prášku a vypracujeme rýchlo hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme 60 minút odpočinúť v chladničke.

  2. 2

    Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme asi 1 cm hrubý plát a vykrajujeme z neho srdiečka. Tie dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 12 – 15 minút. Upečené srdiečka vyberieme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Nad parou zohrejeme kakaovú polevu a namáčame do nej polovice srdiečok. Polevu necháme stuhnúť a srdiečka zľahka posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia