Foto: myalab
Šunkafliačky ako ich pripravujem ja. Riadila som sa chuťami svojej rodiny.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
0,70 - 0.80 kg (alebo morčacia šunka) |
|
1 kg |
|
450 ml (podľa potreby) |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
5 ks surové |
|
2 PL |
|
300 g (alebo ementál) |
|
300 g |
|
2 PL |
|
2 ČL (do vody) |
|
Postup
-
1
Najskôr uvaríme lahôdkové karé. Necháme vychladnúť a pomelieme alebo nakrájame na jemno.
-
2
Múku preosejeme, pridáme vajce, soľ a vodu a v kuchynskom robote hákom vymiešame na cesto, nie príliš tuhé. Rozdelíme si ho asi na 4 bochníky. Cesto si pomúčime a na doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Z cesta nakrájame fliačky, ktoré postupne v osolenej vode vyvaríme.
-
3
Neoplachujeme, dáme do misy, môžeme trošu olejom pomastiť a zamiešame. Pridáme pripravené mäso, syr emental, prípadne eidam nakrájaný na štvorčeky alebo nasekáme v sekáčiku na malé kúsky a pridáme k fliačkom. Rozmiešame.
-
4
Do sekáčikovej nádoby alebo do mixéru rozbijeme 5 ks vajec, pridáme zmes byliniek. Používam sušenú na jemno rozmixovanú bazalku, saturejku, oregáno. Bylinky su krásne zelené aj keď sa to na fotke nezdá.
-
5
Ešte pridáme smotanu na varenie, (môže byť aj smotana na šľahanie).
-
6
Všetko spolu chvíľku pomixujeme a pridáme k fliačkom. Dobre rozmiešame a celú hmotu dáme do vyššieho pekáča, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
-
7
.Na vrch poukladáme ešte plátky syra gouda a dáme do rúry zapiecť.
-
8
Môžeme podávať so sladkokyslým chrenom s jablkom rôznymi šalátmi alebo sterilizovanou sladkokyslou uhorkou.
-
9
Hotová porcia
@izabella929 aj Tebe a vsetkym varechacom prajem pozehnany nielen novy rok 2012.