Citrónovo - mandľové mufiny

kuna - bez fotkykuna, 26. júla 2010
12
porcií
25 - 30 minút
príprava
25 - 30 minút
na 180 °C

Suroviny

3
175 g
150 g
1
4
250 g
75 g
1
3 polievkové lyžice
250 g




Postup

  1. 1

    Dva citróny od šťavíme. Maslo, cukor, vanilkový cukor a štipku soli do penista vyšľaháme, po jednom prišľaháme vajcia, zakaždým prešľaháme, nakoniec primiešame citrónovú šťavu, prešľaháme. Múku premiešame s práškom do pečiva a mletými madľami. Postupne striedavo s lyžicami mlieka premiešame do cesta, premiešame. Jamky vo forme na mufiny vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme do jamiek, naplníme ich asi do dvoch tretín. Vložíme do rúry predhriatej na 180 celzia, pečieme do zlatista 25 - 30 minút. Vyberieme, necháme chladnúť asi 10 minút vo forme, potom opatrne vyklopíme. Zvyšný citrón odšťavíme, šťavu elektrickým šľahačom vyšľaháme s práškový cukrom, polevu rozdelíme na koláčiky a necháme zaschnúť.

Diskusia k receptu

michsamant
to 3 mlieka ma byt dcl? mafinky chcem zajtra skusit, tak aby som to nepokazila. dakujem
marienka44
Aj ja som napisala adminovi, ze tam nie je merna jednotka pri mlieku. Ja som myslela, ze je to PL. :-) To posledne maslo si nevsimam, ja mam tefl. formu, ktoru nemam preco mastit.
michsamant
Mafinky som dnes rano upiekla, len tu polevu som nerobila, nechala som ich len take a su vynikajuce :) Dakujem za receptik, zopakujeme si ho urcite.



michsamant
Robila som z polovicnej davky a do tej som dala 3 polievkove lyzice mlieka, bolo to akurat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia