Bryndzové krokety na marinovanej červenej cibuli

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 17. mája 2015
Bryndzové krokety na marinovanej červenej cibuli
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
300 g
2 ks
200 g
100 g
200 ml
10 g
200 ml
150 g
300 g
150 g
150 g




Postup

  1. 1

    Uvaríme zemiaky a potom ich ošúpeme. Vychladnuté nastrúhame na strúhadle, pridáme vajce, hrubú múku, soľ a bryndzu.

  2. 2

    Spracujeme cesto, z ktorého robíme malé guľky, tie obalíme v trojobale a vysmažíme.

  3. 3

    Cukor rozpustíme na karamel a zalejeme červeným vínom, pridáme na mesiačiky nakrájanú červenú cibuľu, krátko povaríme a necháme pomaly chladnúť. Cibuľu podávame s kroketami a kyslou smotanou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia