Bryndzové krokety na marinovanej červenej cibuli
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 17. mája 2015
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 17. mája 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme zemiaky a potom ich ošúpeme. Vychladnuté nastrúhame na strúhadle, pridáme vajce, hrubú múku, soľ a bryndzu.
- 2
Spracujeme cesto, z ktorého robíme malé guľky, tie obalíme v trojobale a vysmažíme.
- 3
Cukor rozpustíme na karamel a zalejeme červeným vínom, pridáme na mesiačiky nakrájanú červenú cibuľu, krátko povaríme a necháme pomaly chladnúť. Cibuľu podávame s kroketami a kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu