Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu fotorecept

sracz - fotkasracz, 23. januára 2014
Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept)
Foto: sracz

Ak si niekto z Vás potrebuje „šplhnúť“, nezašpiniť veľa riadu a naviac zdravo a chutne prestrieť, je na tej najvhodnejšej „adrese“! Pani Zima, aspoň Zobraziť celý popisAk si niekto z Vás potrebuje „šplhnúť“, nezašpiniť veľa riadu a naviac zdravo a chutne prestrieť, je na tej najvhodnejšej „adrese“! Pani Zima, aspoň u nás, s bielou perinou a mrazmi aj pod – 25 °C sa „usalašila“, tak povediac na dlhšie. Ja osobne som „skromný tvor“, milujúci teplo a zeleň. No zima je pre mňa príjemná asi tak, ako toaletný papier, pretrhnutý v tom najnevhodnejšom okamihu! Náladu mi „napravili“ zvyšky tvarohu, krabej imitácie a poďakovanie mojej _vej ½ za výborné ľahké raňajky!

12-16
porcií
12-15/60 minút
príprava

Suroviny

454 g
454 g
6-7 ks
1 ks umytý
podľa potreby
3-4 ks uvarené na tvrdo
podľa potreby




Postup

  1. 1

    … ak som vo svojom rcp na „marinádu pre zajačie behy“ použil ingrediencií, ale hlavne korenín, „haďabej“, tak teraz budem až véééľmi „skromný“! … nakoniec, je to vidno aj na obrázku „vstupnej zostavy“

    Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom, čo som dal uvariť vajíčka na tvrdo (vložené do hrnca so studenou osolenou vodou a potom 13´ od uvedenia vody do varu), som na malé kúsky pokrájal viazaničku mladej zelenej cibuľky aj s „pierkami“; (balenie imitácie krabieho mäsa som ešte večer vybral z chladničky a do rána sa rozmrazilo)

    Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    podobne, na drobno, som pokrájal aj „krabinu“

    Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    medzitým sa vajíčka uvarili, tak som z nich zlial vriacu vodu, zakryl 3÷4 hrsťami kociek ľadu z mrazničky, zalial studenou vodou a uložil do „výlievky“; potom sa už vajíčka nechajú „ochotne vyzliecť“ zo svojej škrupinky

    Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokrájané „krabie mäso“ a cibuľku som uložil do pomocnej „jenskej“ misy, pridal ku nim balenie mäkkého tvarohu (druh si už môžete zvoliť podľa vlastných chutí, ale nemal by byť veľmi "šťavnatý"), posypal KL soli a KL Čerstvo Mletého Čierneho Korenia (ČMČK), postrúhal kôru z jedného zrelého citróna a keďže som už bol vo „švungu“, prilial som aj jeho šťavu

    Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    všetko dôkladne premiešal, ochutnal, pridal ešte trošku ČMČK

    Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pomocou drôtenej mriežky na zemiaky priložil tri olúpané a pokrájané vajíčka na tvrdo,

    Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vzápätí opäť jemne premiešal,

    Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vidličkou vytvaroval na úhľadný kopček, ozdobil „cípom“ zelerovej vňate, zakryl celofánovou fóliou a uložil, asi na hodinku, do chladničky

    Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    potom som touto naozaj chutnou nátierkou naplnil „vydlabané“ čerstvé paradajky a „lodičky“ z čerstvých paprík, ktoré som „vycifroval“ banketovými paradajkami a lístočkami umytej čerstvej petržlenovej vňate

    Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    tanier, pripravený na raňajky, pôsobí nazaj dekoratívne

    Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a aj na ½ krajcoch celozrného viacsemienkového chleba, nátierka chutí výborne; s výhodou ju môžete použiť aj ako súčasť obložených tanierikov, mís, či tácní, pri spoločenských posedeniach a sebaobsluhe na tzv. „švédskych stoloch“!

    Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

medovnicek
ako vždy dôkladne popísaný recept, ukladám si ho, cez víkend určite pripravím na raňajky
sovka62
Dnes sa chystám spraviť nátierku, recept som pred rokmi dostala pod názvom falošný krab. Ten môj bude ešte falošnejší ako tvoj, lebo ja ani toho kraba nepotrebujem, červená farba je len z mrkvy, aj surovín je menej. Hádam pridám recept, nech sa dá vybrať medzi nepravým a celkom falošným, hehe...