Pizzové štvorčeky
Rýchle pohostenie pre návštevu sa hodí vždy. Stačí mať doma v mrazničke lístkové cesto alebo zabehnúť...
Berlínska suchá klobása
Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...
Polnočná polievka
Údené mäso uvaríme, vyberieme a odložíme. Do vody z údeného mäsa vložíme očistenú a pokrájanú...
Syr so zvlhčovačom alebo - pocta Priateľom
V deviatom diely piatej série sitkomu " P r i a t e l i a...
Pâte brisée s rebarborou
Toto leto som zatiaľ iný koláč nepiekla. Len ho kombinujem, raz s jahodami, inokedy...
Windbeutel - bavorské veterníky so šľahačkou a s ovocím
Windbeutel (v preklade vrecko s vetrom) je obľúbený dezert v okolí bavorského Berchtesgadenu. Robí sa z odpaľovaného cesta a je podobný našim veterníkom....
Cestoviny s údeným morčacím stehnom
Toto jedlo som si vymyslela, inšpiroval ma k tomu "šunkaflek"- jedlo, ktoré vôbec nemám rada....
Langoše
Dáme si do misy 80 dkg múky, pridáme kyslu smotanu (kelímok 250g), mlieko (meriame tak,...
Machovo-jahodová torta
Korpus: Čerstvý baby špenát nasekáme v mixéri, potom pridáme žĺtky, cukor a olej a spolu...
Bezlepkové zapekané chlebíky panini
Ak máte doma bezlepkový chlebík Novalim a premýšľate, či je ešte stále čerstvý, nebojte sa...
Tzatziki vretienka s karfiolom a mrkvou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, mrkvu nakrájanú na kolieska a karfiol potrhaný na menšie ružičky som...
Ríbezľovo orechový koláčik
Jednoduchý koláč na lyžice. Dostali sme chuť na niečo sladké, tak som rýchlo upiekla koláč....
Vianočné pečivo s orechami a hrozienkami
Cesto pripravím zmiešaním všetkých uvedených surovín, najprv suché a následne i mokré potraviny. Vymiesené cesto...
Celerové carpaccio s masovo máslovými kuličkami
Celer rozpůlíme, oloupeme a rozdělíme na dvě čtvrtky. Ve slané vodě lehce okyselené (aby celer...
Šunkové závitky s uhorkou
Uhorku umyjeme, osušíme a po dĺžke rozpolíme. Lyžicou odstránime semienka a potom ju ešte raz...
Brutálna večera
Moji milí, o5 prichádzam s receptom do série brutálnych. Tento recept je veľmi zdravý a...
Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...
Medvedie labky
vianocna klasika ktora nikdy nesklame a uspokoji v kazdom rocnom obdobi kazdy mlsny jazycek.
Kuracie stehná na bylinkách
Bylinky vedia zmeniť akékoľvek jedlo na niečo netradičné, neobvyklé. Čo tak vyskúšať ich s kuracinkou?
Extra kurča s orechovou plnkou
Kurča opláchneme, osušíme a položíme na chrbát. Celý povrch rovnomerne posypeme korením na pečené kurča a...
Cícerová s koriandrovým pestom
Cícer je veľmi vďačná surovina a dá sa z neho za krátky čas vykúzliť chutná polievka...
Kaleráb plnený hubami
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...
Kapustové batôžky
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno,...
Zemiakové placky s cibuľovým džemom
Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom...
Pagáčiky
múku, vajička, kvasnice, smotanu zmiešame dokopy, vymiesime hladké cesto a necháme 30min stáť,...
Rýchla hŕstková polievka s bezlepkovou tarhoňou
Potrebujete navariť rýchlo a zdravo pre celú rodinu? Vyskúšajte našu hŕstkovú polievku s bezlepkovou tarhoňou....
Mrkvová nátierka
Základ receptu je od priateľky a obmeny - to je často moja zábudlivosť. Najlepšia je samozrejme...