Krupička

vanden - fotkavanden, 6. augusta 2012
Krupička
Foto: vanden

Tento recept je veľmi rýchly a chutný, ako pre malé deti, tak i pre dospelých.

1
porcia
3 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
0,4 l
2 lyžičky
2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme približne 4 dcl mlieka a dáme ho variť.

  2. 2

    Do hrnčeka si nasypeme asi 100g detskej krupice a zalejeme studeným mliekom. Pomiešame a vylejeme do variaceho sa mlieka.

  3. 3

    Stále miešame, až pokým krupica nezačne hustnúť. Odstavíme zo šporáka a vylejeme do taniera. Posypeme cukrom a grankom, môžeme dať navrch aj kúsok masla. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

sovka62
Mňáááám, tuším si spravím na večeru, ale pre mňa určite z hrubej krupice, tá mi chutí viac.
sany11
pre mna pekna spomienka na detstvo ked nam ju mama varievala na veceru.mňááááááám.
evanaaa
Ani ja som ju nejedla vyše 50 rokov! Je na čase zaspomínať si na tú našu "pohádku mládí", krupicovú kašičku, alebo mi ju uvarí myšička?
marienka44
@Vanden ,jaj, ci by som si dala! Uz roky som ju nejedla.
Zabudla si pridať štipku soli. Vylepší to chuť. Mama nám ju polievala rozpusteným masielkom. Je sa od kraja postupne az do prostriedku do kruhu. :-)
jamalinka
ja som si tiež robila predvčerom, strašnú chuť som na ňu dostala. Ja tiež pridávam štipku soli a do mlieka ešte trochu masielka. Vrch posypem kakom, grankom a ešte polejem roztopeným maslom. Robievame doma v zime ako takú zájedku po večeri. To sú maškrtky nášho mládí - vtedy neboli na trhu rôzne hotové mliečne výrobky, ale túto kašičku nevymením za nič.
norietta
ja ju robievam pravidelne, aj drobcovi, ten uz skace po kucyhni a chysta stolicku a lyzicku, podbradnik, ze sa ide papat krupica :D ...len mam trocha zly pocit z toho,ze je v tom kravske mlieko....radsje by som skusila nejake rastlinne, len este som sa neodvazila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia