Teľacie mäso v šampiňónoch

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 8. septembra 2010
Teľacie mäso v šampiňónoch
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

400 g
600 g
1 ks
2 g
1 g
100 g




Postup

  1. 1

    Hlavičky šampiňónov umyjeme a vykrojíme z nich nožičky.

  2. 2

    Naplníme ich osolenou a okorenenou zmesou z mletého teľacieho mäsa, do ktorého pridáme vajcia a na malé kocky pokrájanú Nivu a pečieme v rúre na 160 oC 30 minút.

  3. 3

    NÁŠ TIP: V týchto dňoch je v plnom prúde hubárska sezóna. Preto namiesto šampiňónov môžete použiť lesné huby - napríklad dubáky. Skúste však naplniť aj mladé bedle. Nesklamú vás.

Diskusia k receptu

alexdidi
Musia byť dobré s takouto náplňou, len to množstvo 600g teľacie+100g syr na 400g šampiňónov? Nie je toho veľmi veľa?
vcelka
No, mäso je ťažšie, takže na objem je toho menej, však kilo mäsa je iba taká kôpka... A vzťah hmotnosti a objemu šampiňónov určite záleží na obsahu vody - veď huby sú samá voda... No ale určite to chce vždy použiť aj vlastný rozum. Ja by som to na prvý pokus a odhad skúsila s pomerom jedna k jednej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia