Zemiakové korýtka s bryndzou

František Kriššák
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 29. januára 2012
Zemiakové korýtka s bryndzou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks (400 g)
100 g
80 g
100 g
 (pažítka)




Postup

  1. 1

    Surové zemiaky v šupke dobre umyjeme, prerežeme po dĺžke, vnútro vydlabeme a upečieme.

  2. 2

    Vychladnuté plníme bryndzovou plnkou, ozdobíme hrebienkom opraženej slaninky a nasekanou pažítkou alebo zelenou mladou cibuľkou.

  3. 3

    Plnka: bryndzu, maslo a červenú papriku vymiešame dohladka.

Diskusia k receptu

tykadielko
jéééééj....toto je super,robievam to, keď čakáme návštevu, už som to robila j s nivou... p. František,pridali ste výborný recept - delikatesa :D
sneica
suprove korytka...takto ja chystam brindzovu natierku a bude fajn naplnit nou zemiaky... dakujem za inspiraciu....Mam dnes cestu do KK v pripade potreby uz viem kam pojdem jest...:)
tatranka
Recept sa mi veľmi páči,je pekný,chutný a určite ho pri nejakej kombinácii jedla použijem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia