
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Ananás dôkladne očistíme, nakrájame na kolieska a potom nasekáme najemno. Mätové lístky nasekáme. Ananás dáme do väčšej misy, pridáme nasekanú mätu, cukor a limetovú šťavu. Zľahka premiešame. Dáme na 2 hodiny do chladničky.
- 2
Pred podávaním vysypeme ananás na veľký tanier alebo plytkú misu a prípadne ešte posypeme kryštálovým cukrom. Podávame studené priamo z chladničky.
- 3
Náš tip: Namiesto limetovej šťavy môžeme použiť aj šťavu z citróna, tá však nie je taká jemná. Misu s ananásom dáme do stredu stola, popri tom sa môžeme baviť s priateľmi a prípadne popíjať šampanské.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu