Tatarák z čerstvého ananásu

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Tatarák z čerstvého ananásu
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Ananás dôkladne očistíme, nakrájame na kolieska a potom nasekáme najemno. Mätové lístky nasekáme. Ananás dáme do väčšej misy, pridáme nasekanú mätu, cukor a limetovú šťavu. Zľahka premiešame. Dáme na 2 hodiny do chladničky.

  2. 2

    Pred podávaním vysypeme ananás na veľký tanier alebo plytkú misu a prípadne ešte posypeme kryštálovým cukrom. Podávame studené priamo z chladničky.

  3. 3

    Náš tip: Namiesto limetovej šťavy môžeme použiť aj šťavu z citróna, tá však nie je taká jemná. Misu s ananásom dáme do stredu stola, popri tom sa môžeme baviť s priateľmi a prípadne popíjať šampanské.

Diskusia k receptu