Domáce rožky
Domáce rožky

Veľké rožky fotorecept

paulapa - fotkapaulapa, 7. októbra 2024
Veľké rožky (fotorecept)
Foto: paulapa

Veľké slané rožky sú výborné aj na druhý deň.

7
porcií
50 minút
príprava
15-20 minút
na 220 °C

Suroviny

300 g
200 g
1 ČL
1 PL
20 g
250 ml
1 PL
Na posypanie:
 (rasca, ľanové, sézam...)




Postup

  1. 1

    1/2 kocky čerstvého droždia (20 g) rozpustíme vo vlažnej vode. V miske zmiešame múky, cukor, soľ, pridáme vodu s droždím a olej. Vypracujeme cesto. Prikryté necháme vykysnúť.

    Veľké rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na 7 častí. Každý bochníček valčekom roztiahneme na dĺžku tak, aby na jednom konci zostalo viac cesta. Z tejto strany začneme stáčať cesto. Stočené cesto ešte rukami šúľame až dosiahneme asi 20 cm dlhý rožok.

    Veľké rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rožky uložíme na vymastený plech a necháme asi 20 minút kysnúť. Potom potrieme vlažnou vodou a posypeme semienkami - rascou, ľanom, sezamom...

    Veľké rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v horúcej rúre na 220 °C asi 15 - 20 minút. Upečené rožky preložíme na mriežku a postriekame vodou rozprašovačom alebo pofŕkame rukou.

    Veľké rožky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia