Veľké rožky fotorecept
Foto: paulapa
Veľké slané rožky sú výborné aj na druhý deň.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
1/2 kocky čerstvého droždia (20 g) rozpustíme vo vlažnej vode. V miske zmiešame múky, cukor, soľ, pridáme vodu s droždím a olej. Vypracujeme cesto. Prikryté necháme vykysnúť.
-
2
Cesto rozdelíme na 7 častí. Každý bochníček valčekom roztiahneme na dĺžku tak, aby na jednom konci zostalo viac cesta. Z tejto strany začneme stáčať cesto. Stočené cesto ešte rukami šúľame až dosiahneme asi 20 cm dlhý rožok.
-
3
Rožky uložíme na vymastený plech a necháme asi 20 minút kysnúť. Potom potrieme vlažnou vodou a posypeme semienkami - rascou, ľanom, sezamom...
-
4
Pečieme v horúcej rúre na 220 °C asi 15 - 20 minút. Upečené rožky preložíme na mriežku a postriekame vodou rozprašovačom alebo pofŕkame rukou.
dobrý nápad, ale domácu paštéku som ešte nerobila pretože ju robieva môj otec :-)