Šalát z nových zemiakov
Tento šalát je skvelý ako príloha, alebo hlavné jedlo, navyše je veľmi jednoduchý :-))
Kuracie stehná na karfiole
Tento recept bol oblubeny nasej starej mamy, vzdy ho pripravila, ked sme ju necakane navstivili......
Syrový šalát
Kto má rád syr a chce, aby bol ešte chutnejší a zvláštnejší. Údené syry neodporúčam,...
Balkánska mäsová kapusta
Cibulu pokrájame a oprazime na oleji pridame mäso pokrájané na väcsie kocky a podusime 5min. Pridáme bujón,...
Segedínske tvarohové rezy
Múku preosejeme na dosku a rozdrobíme do nej maslo. Pridáme štipku soli, žĺtok a vypracujeme cesto.
Chlebík z maky chlebowej T-720
Domáci chlebík, spomienky a chute, sprevádzajúce ma od ranného detstva. Kto neochutnal vlastnoručne vymiesený...
Orechové makrónky plnené mascarpone a bielou čokoládou
Makrónky s vlašskými orechmi a fantastickou chuťou plnky potešia.
Pohankové rohlíčky
Vše zpracujeme na hladké těsto, není třeba přidávat mouku na propracování. Těsto necháme 2 hodiny...
Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...
Jablkové palacinky
Jablkové palacinky plnené dusenými jabĺčkami so škoricou. Ozdobené škoricovou šľahačkou.
Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou
Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy... aby sme si troška oddýchli od mäsa, ...
Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami
Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a...
Trubičky z kefíru
Z hladkej múky, tuku a kefíru vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa uležať v...
Šafránové linguine
Uvaríme si linguine. Medzitým do veľkého hrnca vložíme šafran a nalejeme vodu. Necháme zovrieť a...
Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...
Kuracie prsia s tekvicovou plackou
Očistíme si tekvicu posolíme a dáme 1čl dr. rasce a varíme do mäkka
Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom
Očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené mäso...
Polievka z jarabíc
Očistené a umyté jarabice vložíme do osolenej vody, okoreníme a uvaríme do polomäkka. Jarabice vyberieme,...
Ryžová paprika
Z útlej knižôcky Lahodná zelenina (Delicious vegetable) od Anne Wilson. Pôvodne sa recept volá Plnena paprika,...
Slaný hríbový koláč s pórom a plesňovým syrom
Po včerajšej hubačke mi ešte zostal kúsok hríbov, naši polievku nechceli, praženicu už mali, ...
Mrkvové mesiačiky
Toto drobné mrkvové pečivo plnené slivkovým lekvárom je vynikajúce a garantujeme, že sa zje hneď...
Tvarohové rohlíčky
Tyto rohlíčky se kromě tvarohu dají plnit i ořechovou nebo makovou náplní, ale u nás jsou...
Kurča premenené na bažanta
Divina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom...
Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...
Kuracie chilli z oscarovskej zábavy
Nie, nejedná sa o celebrity z udeľovania cien tohotoročného filmového „Oscara„ Nechal som sa inšpirovať rcp...
Veľkonočná štrúdľa
Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 50 - 40 cm a potrieme ho smotanovou plnkou.