Troška experimentovania......
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 4 PL |
|
| 0,5 ks |
|
| Cesto na punčovú vrstvu: | |
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 0,5 dcl |
|
| 120 g |
|
| 0,5 ks |
|
| Punčová náplň: | |
| natrhané na drobno |
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 1 ks Dr.Oetker |
|
| 0,5 ks |
|
| Plnka: | |
| 500 ml |
|
| 1 ks |
|
| 500 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3 lyžice |
|
| 5 PL |
|
| na potretie |
|
| Na dozdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Upečieme si pláty cesta,žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkou,pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh. Pečieme na 170°C cca 20minút. Použla som tortovú formu s priemerom 24cm a kvetový ráfik.
-
2
Upečieme cesto na punčovú vrstvu, celé vajcia vymiešame s kryštálovým cukrom,pridáme olej a múku s práškom do pečiva. Pečieme rovnakým spôsobom. Vychladené cesto si nadrobíme do misky, vymixujeme mandarínkový kompót,vlejeme do cesta,pridáme arómy.
-
3
Premiešame a pridáme kokosovú múčku. Zmes musí byť hustejšia, tak aby sa dala dobre krájať.
-
4
Piškótové cesto po vychladení prekrojíme na dve časti a obe potrieme džemom výraznejšej farby, na farebné oddelenie vrstiev. Ja som použila domáci brusnicový.
-
5
Pripravíme si smotanovú plnku. Vyšľaháme smotany na šľahanie,pridáme mascarpone a tvaroh, práškový cukor. Želatínu necháme napučať v 5 lyžiciach vody, zahrejeme, aby sa rozpustila, pridáme 3 lyžice plnky, premiešame a vlejeme k ostatnej smotanovo-tvarohovej plnke. Premiešame a natrieme tenkú vrstvu na džem. Na to pomocou varešky alebo stierky dáme punčovú vrstvu.
-
6
Na túto natrieme smotanovú plnku,dozdobíme zaváranými mandarínkami a čokoládovými ozdobami.
-
7
Samozrejme fantázii sa medze nekladú... Ja som zvolila dve nižšie torty, kľudne sa dajú suroviny a cestá použiť na jednu vysokú tortu. Dobrú chuť....
- 8
A ešte v reze:
- 8









Diskusia k receptu