Jogurtová bábovka s višňami
Foto: frommykitchendotcom
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme so štipkou soli do penista a postupne pridávame kryštálový a vanilkový cukor.
- 2
Keď už máme penu vyšľahanú, vlejeme olej a pridáme jogurt. Šľaháme ďalej pri nižších otáčkach.
- 3
Vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do cesta varechou.
- 4
V osobitnej miske zmiešame višne s detskou krupicou. Použila som mrazené višne.
- 5
Do formy na bábovku nalejeme časť cesta, pridáme časť višní a takto na striedačku naplníme formu. Použila som silikónovú formu, ktorú nebolo potrebné vymastiť a vysypať.
- 6
Pečieme na 190 °C asi 50 minút, ale závisí od rúry. Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu