Vynikajúci chlebík, ktorý ostane mäkký ešte aj na tretí deň. Našla som ho na českej stránke pre pekárskych maniakov:) http://domacipekarny.dama.cz
Suroviny
| 350 ml |
|
| 3 lyžice |
|
| 2 lyžičky |
|
| 1 lyžica |
|
| 300 g , najlepšie chlebová |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1/2 kocky |
|
| podľa vkusu |
|
| podľa chuti podľa chuti, napr. kmín, alebo ja rada dávam provensálske korenie |
|
Postup
-
1
Do nádoby z pekárničky na chlieb dáme postupne všetky suroviny počnúc vodou, pričom dáme pozor aby droždie neprišlo do priameho kontaktu so soľou.
-
2
Pekáreň na chlieb nastavíme na program celozrnný chlieb a tmavá kôrka (to záleží od typu pekárne) a už len počkáme, kým nám celú kuchyňu prevonia čerstvo upečený chlebík :).









Diskusia k receptu