Foto: teresa21
Vynikajúci chlebík, ktorý ostane mäkký ešte aj na tretí deň. Našla som ho na českej stránke pre pekárskych maniakov:) http://domacipekarny.dama.cz
Suroviny
350 ml |
|
3 lyžice |
|
2 lyžičky |
|
1 lyžica |
|
300 g , najlepšie chlebová |
|
100 g |
|
100 g |
|
1/2 kocky |
|
podľa vkusu |
|
podľa chuti podľa chuti, napr. kmín, alebo ja rada dávam provensálske korenie |
|
Postup
-
1
Do nádoby z pekárničky na chlieb dáme postupne všetky suroviny počnúc vodou, pričom dáme pozor aby droždie neprišlo do priameho kontaktu so soľou.
-
2
Pekáreň na chlieb nastavíme na program celozrnný chlieb a tmavá kôrka (to záleží od typu pekárne) a už len počkáme, kým nám celú kuchyňu prevonia čerstvo upečený chlebík :).
Diskusia k receptu