Cheesecake

mima364 - bez fotkymima364, 5. novembra 2011
Cheesecake
Foto: mima364

Tento "syrový koláč" je mojim najobľúbenejším koláčom. Má úžasnú chuť a hodí sa či už ako nedeľný dezert alebo keď k vám príde nejaká Zobraziť celý popisTento "syrový koláč" je mojim najobľúbenejším koláčom. Má úžasnú chuť a hodí sa či už ako nedeľný dezert alebo keď k vám príde nejaká návšteva. Je veľmi jednoduchý a aj zasýti. Tak vyskúšajte!

10
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
100 g
1 ks
Krém:
4 ks
150 g
2 ks
2 ks
1 ks
1 ks, mrazená




Postup

  1. 1

    Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie. Sušienky rozmelieme, pridáme rozpustené maslo, vanilkový cukor a všetko zmiešame s rukami. Vysypeme do tortovej formy a utlačíme rovnomerne na dno.

  2. 2

    Vajcia s cukrom a vanilkou vymiešame do peny. Po lyžiciach potom pridáme tvaroh a mascarpone. Nakoniec pridáme trochu citrónovej šťavy a dáme upiecť.

  3. 3

    Cheesecake necháme vychladnúť. ja dávam na vrch lesné ovocie, aby kaláč vyzeral zaujímavo a chutil tak inak. Mrazené lesné ovocie necháme rozmraziť. Trochu zmesi si odložíme a spravíme omáčku. Dáme do hrnca pridáme trochu cukru a miešame až do zhustnutia. Ostatnú lesnú zmes poukladáme na vrch koláča a potom na to vylejeme omáčku. Nech vám chutí.

Diskusia k receptu

evanaaa
A iste , chutiť to bude, páči sa mi, hlavne plnka. Rátam, že tie dva tvarohy sú spolu pol kg a mascapone zasa štvrť kg. A viem aj, aký tvaroh by som tam dala, tak si rcp uložím, aby som naň nezabudla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia