Staročeské knedlíky

redakcia - fotkaredakcia, 9. decembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
600 ml
1 ks
1 balíček
6 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Najprv dáme variť veľký hrniec s vodou. Preosiatu hrubú múku premiešame s práškom do pečiva a štipkou soli. Pridáme žĺtok a vodu. Rukou všetko riadne premiešame a pridáme na väčšie kocky narezané rožky.

  2. 2

    Vznikne redšie cesto. Medzitým nám začne vrieť voda. Mokrými rukami tvarujeme gule.

  3. 3

    Hodíme ich do vriacej vody, necháme 20 minút variť a napokon ich scedíme.

Diskusia k receptu

Vymazať
vlastik
su ovela lepšie ak sa robia nad parou ako hodene do vody,nie su take lepkave a ovela chutnejšie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia