Višňovský koláč s čučoriedkami

visnovka - bez fotkyvisnovka, 20. decembra 2009

Tento recept som si vymyslela sama, lebo cez leto ked je sezóna čučoriedok a my ich chodíme zberat, tak som sa zamyslala, aku fajnotku Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslela sama, lebo cez leto ked je sezóna čučoriedok a my ich chodíme zberat, tak som sa zamyslala, aku fajnotku by som z nich urobila

20
porcií
20 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
12,5 dg
12,5 dg
2 dl
1 PL
1 ks
1/8
1 kg




Postup

  1. 1

    Urobíme si piškotové cesto tak ,že do misky dame vajcia s práškovym cukrom a vymiešame do husta, potom pridáme hrubú múku a zľahka premiešame, dame upiecť na plech, ktorý sme predtým vymastili a pomúčili pečieme v elektrickej trúbe na 170 stupnov asi 10-15 minút, nechame vychladnuť

  2. 2

    Krém: Mlieko, veľkú lyžicu hladkej múky zavaríme, primiešame žľtko, maslo vymiašame s cukrom, môžeme pridať trošku rumu, alebo aj vanilkový cukor

  3. 3

    Krém natrieme na vychladnuté piškotové cesto, a naň posypeme umyté a osušené čučoriedky. Keď to máme hotové tak tak polelejeme celý koláč želatínov a necháme dobre vychladnúť. Prajem Vám dobrú chuť, je to nenaročný, rýchly a hlavne chutný zákusok

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia