Kinder mliečne rezy
Chutia úplne rovnako ako obľúbená detská cukrovinka z obchodu :-)
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Rozklepnite vajcia a oddeľte žĺtky a bielky. Bielky dajte do chladničky, nech sú naozaj studené pre lepšie vyšľahanie.
- 2
V miske zmiešajte mlieko a olej, potom pridajte preosiatu múku s kakaom. Všetko dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto bez hrudiek. Do cesta vmiešajte žĺtky a poriadne premiešajte.
- 3
Zo studených bielkov a pár kvapiek citrónovej šťavy začnite šľahať tuhý sneh. Ku koncu šľahania postupne pridajte cukor a došľahajte do lesklého, pevného snehu.
- 4
Jednu naberačku snehu zľahka vmiešajte do kakaového cesta, aby ste ho trochu prevzdušnili. Potom toto cesto veľmi opatrne vmiešajte do zvyšného snehu. Pracujte jemne, aby zostala zachovaná nadýchanosť.
- 5
Pripravené cesto nalejte do formy s rozmermi 25x25 centimetrov, ktorú ste si vopred vyložili papierom na pečenie. Zľahka s formou potraste alebo poklepte o pracovnú dosku, aby ste z cesta odstránili prípadné vzduchové bubliny. Vložte formu do rúry predhriatej na 150 °C a pečte približne 40 minút. Piškótu neprepekajte, aby zostala vláčna.
- 6
Upečené cesto nechajte úplne vychladnúť a potom ho opatrne prekrojte na dve polovice. (Nie priečne ako korpus torty, ale na dva obdĺžniky 12,5x25 cm.)
- 7
V čistej mise vyšľahajte smotanu na šľahanie spolu so sladeným kondenzovaným mliekom na hustý, nadýchaný krém. Krém rovnomerne natrite na jednu polovicu cesta a prikryte ho druhou polovicou.
- 8
Celý dezert zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte aspoň hodinu stuhnúť v chladničke. Po vychladení zarovnajte okraje ostrým nožom, nakrájajte na porcie (na trojuholníky, kocky, obdĺžniky...) a podávajte (napr. posypané kakaom, práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou).
Tiež kakaový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu