Kakaový zákusok
Kakaový zákusok

Kinder mliečne rezy

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, dnes 10:29

Chutia úplne rovnako ako obľúbená detská cukrovinka z obchodu :-)

6-10
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
45 ml
40 ml
40 g
12 g
pár kvapiek
65 g
Krém:
120 ml
20 g



Postup

  1. 1

    Rozklepnite vajcia a oddeľte žĺtky a bielky. Bielky dajte do chladničky, nech sú naozaj studené pre lepšie vyšľahanie.

  2. 2

    V miske zmiešajte mlieko a olej, potom pridajte preosiatu múku s kakaom. Všetko dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto bez hrudiek. Do cesta vmiešajte žĺtky a poriadne premiešajte.

  3. 3

    Zo studených bielkov a pár kvapiek citrónovej šťavy začnite šľahať tuhý sneh. Ku koncu šľahania postupne pridajte cukor a došľahajte do lesklého, pevného snehu.

  4. 4

    Jednu naberačku snehu zľahka vmiešajte do kakaového cesta, aby ste ho trochu prevzdušnili. Potom toto cesto veľmi opatrne vmiešajte do zvyšného snehu. Pracujte jemne, aby zostala zachovaná nadýchanosť.

  5. 5

    Pripravené cesto nalejte do formy s rozmermi 25x25 centimetrov, ktorú ste si vopred vyložili papierom na pečenie. Zľahka s formou potraste alebo poklepte o pracovnú dosku, aby ste z cesta odstránili prípadné vzduchové bubliny. Vložte formu do rúry predhriatej na 150 °C a pečte približne 40 minút. Piškótu neprepekajte, aby zostala vláčna.

  6. 6

    Upečené cesto nechajte úplne vychladnúť a potom ho opatrne prekrojte na dve polovice. (Nie priečne ako korpus torty, ale na dva obdĺžniky 12,5x25 cm.)

    Kinder mliečne rezy - obrázok 6
  7. 7

    V čistej mise vyšľahajte smotanu na šľahanie spolu so sladeným kondenzovaným mliekom na hustý, nadýchaný krém. Krém rovnomerne natrite na jednu polovicu cesta a prikryte ho druhou polovicou.

  8. 8

    Celý dezert zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte aspoň hodinu stuhnúť v chladničke. Po vychladení zarovnajte okraje ostrým nožom, nakrájajte na porcie (na trojuholníky, kocky, obdĺžniky...) a podávajte (napr. posypané kakaom, práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou).

Diskusia k receptu