Pečenec s uhorkovou omáčkou

jody - fotkajody, 3. júla 2010
Pečenec s uhorkovou omáčkou
Foto: jody

Tak som zasa raz kombinovala a špekulovala. A prečo pečenec? Pre dve veci. :-)

20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

na pečenec:
na omáčku:




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme zo 10 min. Zemiaky očistíme a nastrúhame nahrubo (neviem, čo som to mala za krumple, ale okamžite černali, tak preto je to také tmavé). K nastrúhaným zemiakom pridáme cibuľku nakrájanú na kolieska, cesnak na plátky, všetky koreniny, vňať a vajcia. Zmes premiešame.

    Pečenec s uhorkovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Na plech rozprestieme papier na pečenie, potrieme olejom. Navrstvíme umyté pečienky. Na ne obvarený karfiol a navrch natlažíme zemiakovú zmes. Prelejeme trochou vody a pečieme. Najskôr som piekla 20 min prikryté a potom 20 min odokryté na silnejšie, aby to chytilo kôrku.

    Pečenec s uhorkovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Šalátovú uhorku očistíme a nastrúhame nahrubo. Posolíme a necháme chvíľu postáť. Potom uhorky vyžmýkame z vody, čo pustili, pridáme popučený cesnak, čierne korenie, papriku a kyslú smotanu, premiešame a necháme poriadne vychladnúť. Prelejeme ňou porciu na tanieri a baštíme. Dobrú chuť.

    Pečenec s uhorkovou omáčkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

celka
S těmi vajíčky to vypadá zajimavě asi i po upečení. Ještě, že jsem se
vzpamatovala. Napřed jsem si myslela, že pečeň je pečeně ale došlo
mi, že je to játra. Játru dělám dost často, tak se mi sejde takový
neobvyklý recept.
zdezda
:-) no toto je zaujímavá kombinácia, vyskúšam :-)
evusik
vyzerá to chutne a hlavne oceňujem rýchlu prípravu a pečenie v jednom hrnci.... to mám rada, hlavne v tomto horku keď človek síce variť musí ale moc sa mu nechce.... určite vyskúšam.... pekné foto
babidka
dobre si to vymyslela ! take jedla u nas v lete "letia" ...:-)))))
hera
@evusik moja rec- aj ja vyskusam.Do zemiakov sa oplati dat trosku mlieka-nescernaju,davam aj ked robim bryndzove halusky aj harulu.@jody velmi zaujimave-dakujem .
tinca
@jody ja mám osvedčené hneď ako porajbem zemiaky, posypem ich tenkou vrstvou hladkej múky, nesčernajú. Ja v tejto páľave mám chuť na tú tvoju super uhorkovú omáčku:-))
benko
No toto... Milujem pečeň aj karfiol, ale spolu som ich ešte nejedol. Ďakujem za recept a tiež sa teším na uhorkovicu.
hanach
Zabudla som už robiť uhorkovicu. Kým žila maminka tak ju robila ´dakujem za osvieženie pamäti aj pečeň ináč. Vau. Urobím
hanach
Zabudla som už robiť uhorkovicu. Kým žila maminka tak ju robila ´dakujem za osvieženie pamäti aj pečeň ináč. Vau. Urobím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia