Uhorkové gazpacho
Zmenila som pomer klasického gazpacha, uhoriek máme viac než dosť.
Hubová polievka – Hurban a Komenský
… tiež Barčianska – Lesná, v politike snáď fúzia, v matematike, geometrii i deskriptíve...
Pirohy plnené hubami
Najprv si pripravíme plnku. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Maslo rozpustíme, speníme nadrobno...
Banánovo-kokosová pochúťka
Tento recept mám s takého minuloročného diétneho plániku Nový čas pre ženy :))) Niektorý sa možno pozastavia...
Grilovaná pečienka s restovanou pečeňou
Svoje meniny oslavujem, vo všetkej úcte a počestnosti, so svojim slávnym patrónom a ochrancom sv....
Buchta s džemem a kokosem
Tak jelikož se mi poslední recept moc nevydařil, tak přidávám nový recept na nadýchanou buchtičku....
Bryndzové pirohy z tvarohového cesta
Milujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený...
Krémová polievka zo zeleniny à la Mode de Tours
Pozerám sa na moju preplnenú KKK (Knižnica Kuchárskych Kníh), ktorú v terajšom živote nezrealizujem, ani...
Penne so sušenými paradajkami
Pancettu opražíme na troche oleja a po vychladnutí narežeme na menšie kúsky. Na menšej panvici orestujeme...
Jablkovo-hruškový šalát s jogurtovo-nivovým krémom a špenátom
Ľahký, efektný, osviežujúci a veľmi chutný jablkovo - hruškový šalát s listovým špenátom, doplnený...
Karfiolový kuskus na zeleninovej mriežke
Karfiol rozoberieme na kúsky. Zblanžírujeme vo vriacej a osolenej vode. Karfiol nasekáme na konzistenciu kuskusu....
Pečený pstruh so zemiakovým šalátom
Pstruha umyjeme, osušíme, nasolíme a nakoreníme. Uložíme do pekáča a potrieme olejom. Pečieme...
Slivkový koláč s marcipánom
Dnes som piekla tento koláčik, je z lístkového cesta, rýchly, na prípravu, zdĺhavejší...
Zapekané zemiaky s bryndzou
Umyté zemiaky uvaríme, olúpeme, pokrájame na kolieska a mierne opečieme.
Silvestrovské syrové kvetinky
So surovín vypracujeme cesto, všetko poriadne vymiesime, vymiesené cesto necháme odležať najlepšie 2-3 hodiny.
Americké brownies – muffinky
Tu v nemecku sa moc narodeninové torty nepečú. Zväčša tu mávajú narodeninové koláče, čomu mi...
Polenta s kapary, šampiňónmi a ovčím syrom
Polenta je vlastne kukuričná kaša. Varí sa z kukuričnej múky, vody a soli. Pochádza z...
Cuketa na červenom víne
Vyborny zeleninovy recept, vhodny ako hlavne jedlo alebo aj priloha...
Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....
Badiánové koleno
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú,...
Dezert Clafoutis
tak toto je ten dezert, pri ktorom som nervačila... aléé... nehnevajte sa ale zjedla...
Pop-cake (alebo niečo podobné)
Neviem či môžem moju improvizáciu nazvať ako cake-pop pretože najprv to mali byť muffiny potom torta nakoniec...
Zeleninová hustá krémová polievka z konzervy
Funkcia „gazdiniaka a šéfa logistiky“ v jednej osobe mi umožňuje „surfovať“ po obchodoch. V jednom z...
Bezlepkové linecké s orieškovou penou
Cake mix, cukor, vajce a maslo ručne vypracujeme na cesto.
100 % bryndza
Dnes sa dá zakúpiť ovčia hrudka na salaši a tak nie je žiadny problém urobiť si bryndzu...
Bábovka s kokosom
Celé vajcia vymiešame s cukrom do penista, pridáme olej , vodu a šľaháme asi 5...
Kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...
Trikolóra víťaza
Jahody a cukor rozmixujeme a pridáme 3 plátky napučanej želatíny. Dáme do pohára a necháme stuhnúť....