Tagliatelle s cuketkou, sušenými paradajkami a kalamata olivami na slaninke
Vlastný recept, ktorý vznikol náhodou, keď som bol hladný a pracoval som s tým, čo bolo v chladničke. Vznikli z toho veľmi chutné cestoviny. Zobraziť celý popisVlastný recept, ktorý vznikol náhodou, keď som bol hladný a pracoval som s tým, čo bolo v chladničke. Vznikli z toho veľmi chutné cestoviny. Vhodné ako obed, odporúčam podávať so sviežim bielym vínom (napr. Muller Thurgau, Rizling rýnsky a pod.)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Uvarte cestoviny al dente v osolenej vode.
- 2
 Na panvici nechajte vytopiť slaninku, ktorú nakrájate na malé kocky. Pridajte sušené paradajky a cuketu nakrájanú na hrubšie pásiky. Pridajte pretlačený cesnak (1 strúčik) Okoreňte čerstvým mletým korením. Premiešavajte a nechajte osmahnúť kým cuketa nie je takmer hotová. Na záver pridajte niekoľko kusov kalamata olív a odstavte. Dosoľte, pokiaľ treba. Poznámka: slaninku môžete nahradiť prosciuttom, ale vtedy pripravujte zmes na troche olivového oleja.
- 3
 Servírujte cestoviny do hlbokého taniera.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu