Keď kura leží v pekáči na zelenine a opaľuje sa fotorecept

cezar - fotkacezar, 16. februára 2015
Keď kura leží v pekáči na zelenine a opaľuje sa (fotorecept)
Foto: cezar

Tento recept nie je až tak pracný a jeho chuť vyváži primeranú snahu o dobré jedlo. Robil som variantu kuracích stehien a prsia. V Zobraziť celý popisTento recept nie je až tak pracný a jeho chuť vyváži primeranú snahu o dobré jedlo. Robil som variantu kuracích stehien a prsia. V nich bola zabalená "diétna" slaninka, aby boli šťavnaté. A na vrchu sa povaľovala slaninka tiež. Samozrejme zmizla ako prvá.

6
porcií
15 minút
príprava
50-60 minút
na 180-190 °C

Suroviny

 rôzna
 čerstvé
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na cibuľke trochu orestujeme zeleninu spolu aj s pokrájanými šampňómi. Ja som to robil vo woku. Všetko musí pustiť primerane šťavu. No a potom to vyložíme do pekáča.

    Keď kura leží v pekáči na zelenine a opaľuje sa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na zeleninu poukladíme mäso - stehná, prsia so zabalenou "diétnou"slaninkou a samozrejme na vrch dáme slaninku tiež. Kto nechce - nemusí. Môže dať napríklad šunku. Alebo nič. Na porcie dáme kúsky masla, aby výpek mal jemnú chuť.

    Keď kura leží v pekáči na zelenine a opaľuje sa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a pečieme pod alobalom cca 50-60 minút. Na konci odkryjeme a zapečieme. Kto chce, môže dať pred koncom šľahačkovú smotanu. Mäso so zeleninou v pekáči nepodlievame. Pustí to šťavy celkom dosť. No a podávame s čím len chceme.

    Keď kura leží v pekáči na zelenine a opaľuje sa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    U nás to boli pečené zemiaky a slovenská ryža.

    Keď kura leží v pekáči na zelenine a opaľuje sa (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

grandma
Tento recept určite vyskúšam, ukladám do KK, už teraz mi tečú slinky.
3sandra3
Perfektný recept. To kuriatko je bez kože či s kožou pečieme?
haji
@3sandra3 (7.10.2018 21:14)
S kožou, viz bod 2, kde je koža vidět. Naservírováno přelité šťávou ze zeleniny, masla, šlehačky - a tak sa koža "ztratila". Křupavá nebude nikdy, je tam bohato tekutiny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia