Keď kura leží v pekáči na zelenine a opaľuje sa fotorecept
Foto: cezar
Tento recept nie je až tak pracný a jeho chuť vyváži primeranú snahu o dobré jedlo. Robil som variantu kuracích stehien a prsia. V Zobraziť celý popisTento recept nie je až tak pracný a jeho chuť vyváži primeranú snahu o dobré jedlo. Robil som variantu kuracích stehien a prsia. V nich bola zabalená "diétna" slaninka, aby boli šťavnaté. A na vrchu sa povaľovala slaninka tiež. Samozrejme zmizla ako prvá.
porcií
príprava
na 180-190 °C
Postup
-
1
Na cibuľke trochu orestujeme zeleninu spolu aj s pokrájanými šampňómi. Ja som to robil vo woku. Všetko musí pustiť primerane šťavu. No a potom to vyložíme do pekáča.
-
2
Na zeleninu poukladíme mäso - stehná, prsia so zabalenou "diétnou"slaninkou a samozrejme na vrch dáme slaninku tiež. Kto nechce - nemusí. Môže dať napríklad šunku. Alebo nič. Na porcie dáme kúsky masla, aby výpek mal jemnú chuť.
-
3
...a pečieme pod alobalom cca 50-60 minút. Na konci odkryjeme a zapečieme. Kto chce, môže dať pred koncom šľahačkovú smotanu. Mäso so zeleninou v pekáči nepodlievame. Pustí to šťavy celkom dosť. No a podávame s čím len chceme.
-
4
U nás to boli pečené zemiaky a slovenská ryža.
S kožou, viz bod 2, kde je koža vidět. Naservírováno přelité šťávou ze zeleniny, masla, šlehačky - a tak sa koža "ztratila". Křupavá nebude nikdy, je tam bohato tekutiny.