Korenistý koláč fotorecept
Foto: kucharka
Tento koláč je tak trochu nevyčajný na naše slovenské jazyky :-)) To, čo mu chýba v množstve cukru, nahradzuje voňavými koreninami. Pri šálke Zobraziť celý popisTento koláč je tak trochu nevyčajný na naše slovenské jazyky :-)) To, čo mu chýba v množstve cukru, nahradzuje voňavými koreninami. Pri šálke čierneho čaju s mliekom o piatej vás prenesie do ďalekých krajín... (samozrejme so zatvorenými očami). Recept je podľa môjho obľúbeného kuchára Tom Kerridge.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
80 g |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
40 g |
|
40 g sekané |
|
40 g (kúsky) |
|
2 ks (mäkké) |
|
40 ml |
|
2 ČL |
|
3 ks |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/3 ČL |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame všetky suroviny okrem banánov.
-
2
Banány popučíme vidličkou, pridáme k ostatným surovinám.
-
3
Cesto vylejeme do formy na srnčí chrbát a pečieme na 180 stupňov, asi tak 35-40 minút.
-
4
Hotovo. Vychladíme na mriežke.
@Haji , nemusíš robiť dvojitú dávku! Stačí zavrieť oči... :-))
Príjemnú sobotu.
Pekný víkend.