Všetko zvlášť - staré osvedčené recepty. A spolu vynikajúci slávnostný koláčik, ktorý naša rodina uprednostňuje pred všetkými.
Suroviny
4 ks |
|
260 g |
|
260 g |
|
10 PL |
|
8 PL |
|
1 vrecko |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 l |
|
3 PL |
|
0,5 l |
|
2 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z vajec, hladkej múky, prášku do pečiva práškového cukru, oleja a vody si upečieme piškótový základ. Ja jednoducho všetko dohromady zmiešam. Upečieme.
- 2
Maslo vymiešame s cukrom. z mlieka, 3 PL hladkej múky, 2 zlatých klasov a 1 vanilky uvaríme puding. Po vychladnutí zmiešame s maslom.
- 3
Ušľaháme šľahačku s 2 vanilkami. Na vychladnutý upečený piškótový základ dáme čučoriedkový kompót aj so šťavou. My máme radi šťavnatý - tak tam prosto vylejem celý kompót. Na čučoriedky navrstvíme puding a nakoniec šľahačku. Ak chceme ozdobíme stružlinkami mliečnej čokolády.
Ďalšie recepty:
- 2
predchádzajúce nápady som dodal kvôli nám, s nadváhou. aj my máme radi sladké. /natrhaného piškótu je pre oči viac, a nie sú to tie kúpenské piškóty, máte pocit domáceho múčnika/. a nachystáte porciu, nie celý plech.