Foto: hanina
Všetko zvlášť - staré osvedčené recepty. A spolu vynikajúci slávnostný koláčik, ktorý naša rodina uprednostňuje pred všetkými.
Postup
-
1
Z vajec, hladkej múky, prášku do pečiva práškového cukru, oleja a vody si upečieme piškótový základ. Ja jednoducho všetko dohromady zmiešam. Upečieme.
- 2
Maslo vymiešame s cukrom. z mlieka, 3 PL hladkej múky, 2 zlatých klasov a 1 vanilky uvaríme puding. Po vychladnutí zmiešame s maslom.
- 3
Ušľaháme šľahačku s 2 vanilkami. Na vychladnutý upečený piškótový základ dáme čučoriedkový kompót aj so šťavou. My máme radi šťavnatý - tak tam prosto vylejem celý kompót. Na čučoriedky navrstvíme puding a nakoniec šľahačku. Ak chceme ozdobíme stružlinkami mliečnej čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
predchádzajúce nápady som dodal kvôli nám, s nadváhou. aj my máme radi sladké. /natrhaného piškótu je pre oči viac, a nie sú to tie kúpenské piškóty, máte pocit domáceho múčnika/. a nachystáte porciu, nie celý plech.