Mrežovník podľa Dullovej, vylepšený

dogagador - fotkadogagador, 25. novembra 2011
Mrežovník podľa Dullovej, vylepšený
Foto: dogagador

mama mi dala svoj recept na mrezovnik a nedaril sa mi. tak som siahla po KK a urobila ho podla Dulovej s tym, ze Zobraziť celý popismama mi dala svoj recept na mrezovnik a nedaril sa mi. tak som siahla po KK a urobila ho podla Dulovej s tym, ze som ho vylepsila maminym. odvtedy ho robim takto. je krehky, najlepsi cerstvy, ale da sa aj jest aj 2-3 dni, kym sa neminie. nam to zvycajne takto dlho trva, lebo sme len dvaja - ak z neho nerozdam

20 minút
príprava
25 -30 minút
na 200 / 175 °C

Suroviny

300 alebo 600 g preosiata.
170 alebo 340 g
130 alebo 260 g
1 - 2 balicek
1 - 2 ks
1 - 2 ks
1/2 - 1 polievkova lyzica
OSTATNÉ:
 na posypanie
100 g posekané
z 1 citrona podla potreby
1 a 1/2 kg




Postup

  1. 1

    vypracovat cesto, rozdelit na 2 casti a dat do chladnicky. ocistit jablka a nakrajat na osminky. polovicu cesta roztlacit na pekaci ( netreba vymastit, cesto je maslove ) a naukladat jablka. ak nie su dost kysle, pokvapkat citronovou stavou. posypat dobre skoricovym cukrom a hrubo mletymi/posekanymi orechami. z druhej polovice cesta urobit sulceky na mriezky a poukladat na jablka. vyhriat ruru na 200 st C, piect asi 10 minut a potom znizit teplotu na 175-180 st.C. dopekat do zlatista, kym zacne mierne hnednut - pozor, nezhoriet! moze byt 15 - 20 minut, zavisi od rury. po upeceni posypat praskovym cukrom a krajat este za horuca, inak sa bude lamat.

  2. 2

    mnozstvo surovin na cesto je uvadzane na maly alebo velky plech :-)

Diskusia k receptu

hubata
... takže podľa Dulovej - kto to bol?
Receptík je vynikajúco napísaný, prekvapila ma alternatíva surovín na veľký/malý plech - čo mne strašne vyhovuje. Je to klasika s ktorou sa každému človek zavďačí, aj dobre vyzerá - no a chutná vynikajúco. Ukladám, lebo jablkových koláčov nikdy nie je dosť.
tinca
máš ho krásny,ja som najviac milovala od starkej so slivkovým lekvárom,mňam:)
jamarlen
masielkové linecké, najmä jemná, chrumkavá mriežka, to je pochúťka s hocičím. krásne.:)
sneica
výborný jablkový len robievam bez orechov,tak načase trochu pozmeniť resp.vylepšiť....najradšej mam chrumkavé okrajky...mňam...
dogagador
@hubata : Ludmila Dullova napisala kucharsku knihu VELKA SLOVENSKA KUCHARKA, okolo r.1970 to snad bola jedina dostupna, ale dobra KK. a mam ju aj tu ako prepracovane vydanie z r. 1999, isbn 80-7118-783-6. pokial si spominam, aj moja mama mala nejake prastare vydanie od nej, ta kniha bola naposledy niekym prepracovana v r.1983....
joko56
zaujímavý - určite chutný, takže beriem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia