Foto: dogagador
mama mi dala svoj recept na mrezovnik a nedaril sa mi. tak som siahla po KK a urobila ho podla Dulovej s tym, ze Zobraziť celý popismama mi dala svoj recept na mrezovnik a nedaril sa mi. tak som siahla po KK a urobila ho podla Dulovej s tym, ze som ho vylepsila maminym. odvtedy ho robim takto. je krehky, najlepsi cerstvy, ale da sa aj jest aj 2-3 dni, kym sa neminie. nam to zvycajne takto dlho trva, lebo sme len dvaja - ak z neho nerozdam
príprava
na 200 / 175 °C
Suroviny
300 alebo 600 g preosiata. |
|
170 alebo 340 g |
|
130 alebo 260 g |
|
1 - 2 balicek |
|
1 - 2 ks |
|
1 - 2 ks |
|
1/2 - 1 polievkova lyzica |
|
OSTATNÉ: | |
na posypanie |
|
100 g posekané |
|
|
|
z 1 citrona podla potreby |
|
1 a 1/2 kg |
|
Postup
-
1
vypracovat cesto, rozdelit na 2 casti a dat do chladnicky. ocistit jablka a nakrajat na osminky. polovicu cesta roztlacit na pekaci ( netreba vymastit, cesto je maslove ) a naukladat jablka. ak nie su dost kysle, pokvapkat citronovou stavou. posypat dobre skoricovym cukrom a hrubo mletymi/posekanymi orechami. z druhej polovice cesta urobit sulceky na mriezky a poukladat na jablka. vyhriat ruru na 200 st C, piect asi 10 minut a potom znizit teplotu na 175-180 st.C. dopekat do zlatista, kym zacne mierne hnednut - pozor, nezhoriet! moze byt 15 - 20 minut, zavisi od rury. po upeceni posypat praskovym cukrom a krajat este za horuca, inak sa bude lamat.
- 2
mnozstvo surovin na cesto je uvadzane na maly alebo velky plech :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Receptík je vynikajúco napísaný, prekvapila ma alternatíva surovín na veľký/malý plech - čo mne strašne vyhovuje. Je to klasika s ktorou sa každému človek zavďačí, aj dobre vyzerá - no a chutná vynikajúco. Ukladám, lebo jablkových koláčov nikdy nie je dosť.