Zapekaná kyslá kapusta s krkovickou

rolfynka - bez fotkyrolfynka, 6. júla 2011

tento recept pochadza z madarska robievala ho moja krsna mama mame ho radi mnozstvo nepisem zalezi kolkych mate stravnikou

30 min minút
príprava
60 min minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    kyslu kapustu si nakrajam zemiaky ocistim a pokrajam na kolecka a posolim krkovicku vyklepem nasolim okorenim a pokrajam na stvorceky vo velkosi zemiakou udenu slaninku nakrajam na platky na masti oprazim cibulu do pekaca si dam kapustu cibulu aj s mastou dam na nu a premiesam na sparatka napichujem zemiak mesko slaninku a opakujem na vrch pride slanina umyjem si ryzu za taku dobru hrst a posypem snou kapustu v kapuste si spravymjamky a ukladam tam tie napichane zemiaky a na vrch dam este trocha kapusty aby bola ryza zakryta a slaninku bolo vidiet a dam do rury zakryte piect ked su mesko aj zemiaky mekke tak to polejem kyslou smotanou a dam uz odkryte este zapiect aby smotana chytila farbu podavam s cerstvym chlebom dobru chut

Diskusia k receptu

sovka62
Pripomína mi to koložvársku kapustu, aj keď do nej nejde slanina, ale klobása. Tá mi chutí, asi by mi chutilo aj podľa tvojho receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia