Foto: pivonka
Sú veľmi jemné. Recept som si kedysi vystrihla z dajakého časopisu.
porcií
príprava
na 30 °C
Postup
-
1
Vodu dáme do kastróla, pridáme soľ a štipku korenia, tuk a necháme zovrieť.
-
2
Naraz prisypeme všetku múku. Toto je kritický bod, aby s neurobili hrčky. Ja to robím tak, že vodu stiahnem z platničky, vsypem múku, dobre zamiešam a vrátim na platničku. Pri strednej teplote treba cesto stále miešať a tak ho odpaľovať.
-
3
Cesto preložiť do inej nádoby a nechať ho vychladnúť. Po jednom dôkladne zapracovať vajíčka.
-
4
Do kastróla si dáme variť vodu. Dvomi lyžicami namočenými vo vode formujeme knedličky a kladieme do mierne vriacej vody. Treba pracovať rýchlo. Varíme asi 5 minút. Trochu sa to dá aj pohľadom odhadnúť, že sú už uvarené ale ešte nerozvarené.
-
5
Uvarené knedličky povaľkáme v nastrihanej petržlenovej vňati. Podávame k pečeným mäsám.
Díky za receptík a šup do KK :-)
máš @pivonka moc hezké recepty, fakt !