Závitky z panenky s hlivou a olivami

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 6. septembra 2010
Závitky z panenky s hlivou a olivami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
2 g
1 g
80 g
50 g
60 g
50 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku rozkrojíme, naklepeme a osolíme. Nadrobno pokrájanú cibuľku urestujeme na oleji, pridáme hlivu ustricovú, čierne olivy, soľ, korenie a spolu krátko podusíme.

  2. 2

    Keď sa voda odparí, naplníme zmesou bravčovú panenku, ktorú zvinieme, zviažeme motúzom a pečieme v rozpálenej rúre na 160 oC 30 minút.

Diskusia k receptu

janazjarku
Ani sekundu som nezaváhala a už je tam :-) v mojej KK. V BB máme súkromného mäsiara s vlastným bitúnkom a zaručene čerstvé mäso takže fajnú panenku nie je problém kúpiť.
vcelka
Ked budem mat cestu okolo Piešťan, určite sa zastavím v hoiteli Park. Len aby to tam aj mali v ponuke - čo všetko slovenskí kuchári nevymýšľajú a jedálne lístky sú aj tak rovnaké od Skalice po Kráľovský Chlmec...
concord
Ja by som ešte tú panenku obalil plátkami anglickej slaniny a potom previazal motúzom a zabalil do alobalu a tak dal piecť. Takto robím panenku bez húb, potom je šťavnatá a rozpadá sa v ústach.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia