Jabĺčkovo-oriešková bábovka fotorecept

snezienka11 - fotkasnezienka11, 5. januára 2014

Bábovky sú u nás doma celkom ,,v móde´´. Vždy sme zostávali pri klasike a to piškótovej bábovke. Listovala som v mojej obľúbenej kuchárskej knihe ZLATÁ BABIČKINA KUCHÁRKA 2 a našla som recept na túto geniálnu bábovku. Nech sa páči. :)

16
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

60 g
250 g
250 g
2 ks
1 dl
1/2 dl
1 ks
1 bal
 hrsť alebo iné podľa chuti
 hrsť
1/2 ČL
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme práškový a vanilínový cukor. Postupne pridávame olej a mlieko.

    Jabĺčkovo-oriešková bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do zmesi pridáme nastrúhané jablká a mletú škoricu.

    Jabĺčkovo-oriešková bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Miesenie sa bude zdať trochu ťažké a cesto hútne ale netreba sa báť lebo všetko nadľahčí sneh. :)

    Jabĺčkovo-oriešková bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zľahka pridáme sneh. Nakoniec podľa chuti prihodíme oriešky a hrozienka.

    Jabĺčkovo-oriešková bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme do formy na bábovku. Ja mám silikónovú, ktorú som zvnútra opláchla vodou. Pečieme pri 180°C teplej rúre do ružova.

    Jabĺčkovo-oriešková bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení ju posypeme cukrom. Želám dobrú chuť!

    Jabĺčkovo-oriešková bábovka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: