Foto: snezienka11
Bábovky sú u nás doma celkom ,,v móde´´. Vždy sme zostávali pri klasike a to piškótovej bábovke. Listovala som v mojej obľúbenej kuchárskej knihe Zobraziť celý popisBábovky sú u nás doma celkom ,,v móde´´. Vždy sme zostávali pri klasike a to piškótovej bábovke. Listovala som v mojej obľúbenej kuchárskej knihe ZLATÁ BABIČKINA KUCHÁRKA 2 a našla som recept na túto geniálnu bábovku. Nech sa páči. :)
porcií
príprava
Suroviny
60 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
1 dl |
|
1/2 dl |
|
1 ks |
|
1 bal |
|
hrsť alebo iné podľa chuti |
|
hrsť |
|
1/2 ČL |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme práškový a vanilínový cukor. Postupne pridávame olej a mlieko.
-
2
Do zmesi pridáme nastrúhané jablká a mletú škoricu.
-
3
Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Miesenie sa bude zdať trochu ťažké a cesto hútne ale netreba sa báť lebo všetko nadľahčí sneh. :)
-
4
Zľahka pridáme sneh. Nakoniec podľa chuti prihodíme oriešky a hrozienka.
-
5
Cesto vylejeme do formy na bábovku. Ja mám silikónovú, ktorú som zvnútra opláchla vodou. Pečieme pri 180°C teplej rúre do ružova.
-
6
Po upečení ju posypeme cukrom. Želám dobrú chuť!
Diskusia k receptu